duminică, 13 februarie 2011

In viaggio con la luna

Inainte sa incep povestea de astazi, as vrea sa ma opresc asupra unui aspect: cel grafic. Probabil ca ati observat diferente intre Il principe rospo si Il bambino che cercava la paura . Ei bine, un lucru foarte interesant in legatura cu acest serial format din mai multe povesti este ca fiecare poveste in parte a fost "desenata" de alta echipa. Tocmai acest amanunt face .. diferenta:).



Astazi ne plimbam cu luna... asa cum sugereaza si print screenul de mai sus:):

3. In viaggio con la luna

via youtube

Actiunea se petrece intr-un orasel unde toata lumea doarme la ora 10 (ideal).. sau mai bine zis aproape toata lumea, caci exista un baietel care nu are somn:

Neputand sa adoarma, baietelul incepu sa numere oi... stiti voi, se spune ca daca numeri oi adormi:). Si numara oi si se juca impreuna cu acestea, pana cand visul sau a fost intrerupt de aparitia unui lup... Trezit din visul urat baietelul o striga pe masa sa, dar aceasta dormea. Asa ca, isi scoase bluza de pijama si facu din patul sau o ambarcatiune si porni la plimbare prin camera pana ajunse pe tavan, fata in fata cu luna. Obosit de atata suflat, baiatul o ruga pe luna sa se joace cu el si dupa ce i-a promis acesteia ca se va intoarce inainte de rasaritul zorilor, luna ii deschise usa si micutul porni la joaca si nu oricum, impingand patutul si avand drumul luminat de luna. Cand patutul o ia la vale insa, baietelul ii cere ajutorul lunii pentru a-l putea opri, iar aceasta, la randul ei, ii cere ajutorul vantului. Nici nu apuca bine sa ii multumeasca vantului ca acesta si plecase, iar dupa ce schimba doua vorbe cu cocosul care suna desteptarea in fiecare dimineata, baiatul se aventureaza in padure unde intalneste un motan, pe care il lasa insa in urma cand, cu ajutorul vantului, se avanta printre stele in cautarea lunii. Imediat ce gasi luna, baietelul se juca impreuna cu aceasta pana cand, obosita luna se culca si disparu, impreuna cu stelele lasand cerul soarelui. Acesta il facu pe baietel sa cada in mare, de unde, spiritul somnului il lua usor in mainile sale si il duse la el acasa.

ps: Am tot cautat povestea cu pricina - sincera sa fiu in afara de partea cu numaratul oilor nu prea imi aduc aminte de nimic.. Voi o stiti? Aveti idee cine este autorul?:)
Am gasit cartea aceasta : The Boy and the Moon, scrisa de James Christopher Carroll (are ilustratii foarte dragute) - dar este recent scrisa, asa ca iese din discutie.

0 comments :

Trimiteți un comentariu