miercuri, 26 ianuarie 2011

Angie Girl -03-

Angie DAY!! Si inca ceva:P. Am descoperit niste desene foarte dragute care fac parte dintr-o serie generoasa produsa de Dax Productions in 1979. Cuprinde multe episoade, numarul lor variind in functie de tara in care au fost difuzate (de exemplu in Japonia au fost 127 in timp ce in Italia 165). Eu am gasit vreo 10 si ma gandesc ca ar merge bine duminica, pana cand voi avea timp sa va mai scriu ceva despre filme mai... lungi:). Inca o chestiune interesanta este ca in lista de povesti ecranizate se regasesc si povesti detaliate ulterior in seriale sau filme cunoscute si indragite de multi dintre noi, cum ar fi Daddy Long Legs(aka Papa Gambalunga)... Dar sa ma reintorc la episodul de astazi, a carui protagonista este, bineinteles, Angie.

3.Te' per due



Rezumat:
Angie face o plimbare calare impreuna cu bunica sa. Se intalnesc cu Michael si Ispettore Jackson care nimerise intr-un copac si apoi pleaca spre casa unde urmau sa primeasca vizita unui comandant. Acesta era foarte suparat pentru ca vasul sau fusese pradat de hoti, care furasera exact incarcatura destinata maiestatii sale, regina.

Angie are un nou caz de rezolvat si alaturi de capitanul vasului pleaca sa investigheze furtul. La fata locului ii intalneste pe inspector si pe Michael care investigau la randul lor furtul. Angie impreuna cu Frankie se pun pe treaba, incarcatura cu ceai fiind foarte importanta. Pe drum se intalnesc cu Michael aflat la bordul unei ambarcatiuni. Acesta ii invita la bord pentru a putea cauta impreuna indicii. Navigand pe Tamisa ei verifica navele acostate. Ajunsi pe vasul lui Thomson - vas care prezenta semnele unei incarcaturi destul de mari si au surpriza sa descopere ca acesta are cala goala. Intrerupti din cercetari de un politist care ii anunta ca inspectorul a gasit vinovatul, Michael, Angie si cei care ii acompaniau pleaca sa vada despre ce este vorba. Frankie si catelul sau raman insa pe vas, pentru ca Angie este convinsa ceva nu se leaga.
Inspectorul este ferm convins ca vinovatul este un subaltern al comandantului si cu o incarcatura de ceai pe care cineva a gasit-o pe doc se indreapta spre palat. Dar Angie a avut dreptate, Frankie descoperind o trapa secreta si marfa pe vasul lui Thomson. Si atunci... ce aveau in trasura inspectorul si comandantul ? Explozibil! Dar Angie si Michael reusesc sa ii opreasca la timp, tanara elibereaza calul si Michael il prinde pe individul ascuns in trasura, individ care se aflase si pe vasul cu incarcatura. Capitano Smith isi recupereaza incarcatura si complotistii ajung acolo unde le este locul: la inchisoare. Michael il interogheaza pe capitanul vasului care pusese la cale furtul si inlocuise ceaiul cu praf de pusca. Acesta voise sa razbune moartea fiului sau, condamnat pentru ca furase un pumn de ceai pe care voia sa il daruiasca mamei sale. Din fericire insa, fiul sau era inca in viata si isi ispasea pedeapsa muncind. Pana la urma totul se termina cu bine, iar Angie si Michael servesc cate o ceasca din acel delicios ceai.


0 comments :

Trimiteți un comentariu