miercuri, 16 iunie 2010

Daddy Long Legs

Republicat: Acest articol a aparut in data de 04 aprilie 2008, la 01:53 p.m in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari- generic (29.11.11).
Autor: rha, publicat de rha.


Mushi Mushi

Azi va scriu despre un alt desen care mi-a fermecat mie copilaria :)

Daddy Long Legs

Titlu original:
Watashi no ashinaga ojisan

Titluri alternative:
Daddy-Long-Legs
Das Geheimnis von Daddy Langbein (Germania) – Initial in Germania au fost introduse pe piata de catre Concorde Video doar cateva casete ce contineau doar 10 episoade. RTL2 a transmis abia in ianuarie 2001 desenul, dar pentru ca a avut un rating mult prea scazut acesta a fost scos din program dupa 20 de episoade.
Papà Gambalunga (Italia) – In Italia a avut un real succes. A fost transmis pe Italia 1 in decembrie 1995, iar tema de inceput a fost interpretata de Cristina d’Avena.
Papa longues jambes (Franta) - Serialul a fost transmis pe TF1 in 1992. Ulterior s-a mai putut viziona pe canalul prin cablu TMC in 1996.
Papá piernas largas (Spania) – Cei mai norocosi au fost insa spaniolii, “Papá piernas largas” ruland pe Antena 3 in primavata anului 1995, vara lui 2000 si in februarie 2001.
Tajemniczy Opiekun (Polonia)

- a aparut la sfarsitul anului 1989 inceputul lui 1990
- este un anime marca: Nippon Animation/ Fuji tv
- are 40 de episoare, fiecare episod insumand 23 de minute
- Director: Yokota Kazuyoshi


Desenul este inspirat din romanul “Daddy Long Legs” scris de Jean Webster in 1912. Puteti download-a cartea de aici . Trebuie sa spun si ca pe 5 mai 1995 a fost premiera filmului cu acelasi nume, inspiat din acelasi roman ce ii avea ca protagonisti pe Fred Astaire (love him) si Leslie Caron.
Numele personajului principal este cel care face diferenta intre desen si roman : Judy Abbott (desen) - Jerusha Abbott (roman).
Povestea lui Jean Webster a fost transformata prima data in anime in anul 1979 de catre Tatsunoko Productions sub denumirea Ashinaga Ojisan.

Daddy long legs” este o frumoasa poveste romantica despre o fata orfana care locuieste in orfelinatul John Grier. Un tutore al orfelinatului (un miliardar excentric) s-a oferit sa o trimita pe Judy Abbott la unul dintre cele mai importante colegii din Statele Unite pt ca ea sa devina scriitoare. Singurele cerinte ale acestuia au fost ca ea sa ii scrie in fiecare luna ca sa ii povesteasca cum merg studiile si Judy nu trebuie sa afle niciodata cine este binefacatorul ei. Vazand intr-o seara numai umbra lui, Judy ii va spune binefacatorului “Daddy Long Legs”. Viata la colegiu si-o imparte intre timpul petrecut cu prietenii, invatatul si o frumoasa prietenie care incepe sa infloreasca din ce in ce mai mult si se transforma in dragoste pentru tanarul Jervis Pendleton.
Cand peste un timp ajunge in cele din urma sa isi cunosca tutorele afla ca acesta este chiar Jervis Pendleton.

Personajele:
Judy Abbott – o tanara copila orfana de 14 ani, abandonata de parinti de la o varsta frageda, traieste in orfelinat pana cand misteriosul ei binefacator ii ofera sansa de a invata la Lincoln Coomemoration School.
Sallie McBride – este acea timida si foarte responsabila colega de camera a lui Judy si devine cea mai buna prietena a ei.
Julia Pendelton – o alta colega de camera a lui Judy. Initial este o fata egoista dar in timp devine prietena personajului nostru.
Joanna Sloane – este cea care supravegheaza dormitoarele fetelor. Joanna mereu incearca sa isi ascunda adevaratele sentimente in spatele unei masti de rautate si furie.
Jervis Pendelton - unchiul Juliei, este un bland tanar om de afaceri.
Walter Grigs – secretarul binefacatorului lui Judy.
Jimmy McBride - el este fratele cel mare a lui Sallie. Jimmy este considerat ca fiind cel mai popular din echipa de fotbal a Universitatii Princeton.
Bob – capitanul echipei de fotbal a Universitatii Princeton. Este genul de om care te ajuta oricand ai nevoie.

Daddy long legs este considerata ca fiind o frumoasa poveste a Cenusaresei.

Coloana sonora varianta originala :
Tema de inceput: "Growing Up" - Mitsuko Horie
Tema de final: "Kimi no Kaze" by Mitsuko Horie, SHINES

Cast:
Japonia
Mitsuko Horie -Judy
Bin Shimada - Jimmy
Chie Satou - Sally
Hideyuki Tanaka -Jervis Pendleton
Yuri Amano - Julia
Hiroshi Masuoka -Griggs
Yoku Shioya - Bob
Franta
Amélie Morin, Emmanuelle Pailly, Joelle Guigui - Julia
Annabelle Roux - Judy Abbott
Barbara Tissier - Julia Pendleton
Jean-François Kopf - Jarvis Pendleton, Jimmy Mc Bride
Natasha Geritssen - Bob, Leonora Fenton
Stéphanie Murat - Sally McBride
Italia
Diego Sabre - Jimmy
Emanuela Pacotto - Julia
Debora Magnaghi - Judy Abbott
Donatella Fanfani - Sallie
Marco Balzarotti - Jarvis

Site-ul oficial il gasiti aici. Torrent-ul cred ca este acesta .

In final va las cateva poze si clip-ul de la varianta “Italia”, melodie interpretata cum va spuneam si mai sus de Cristina d’Avena.



Sayonara ;)

2 comments :

Amy spunea... [Raspunde]

tin minte ca imi doream si eu ciorapi de matase ca ai juliei :))

rha spunea... [Raspunde]

iar eu imi doream sa ii vad fatza lui papa gambalunga... ce mult il iubeam :D

Trimiteți un comentariu