luni, 20 iunie 2011

11. Les fleurs d'Automne (Florile tomnatice)

Am adaugat sub bannerul din stanga care va trimite la Concursul Sandy Belle si Lydie (care se incheie pe 26 iunie) un link catre pagina noastra de facebook unde publicam intrarile in concurs. Ii multumim primei concurente pentru ca si-a dat acordul sa publicam intrarea ei in concurs si va asteptam si pe voi. Nu e greu deloc:D!! Pentru orice nelamurire, va asteptam pe mail.


In prima parte a articolului puteti viziona episodul cu subtitrare. In partea a doua, dupa "aflati mai mult" exista varianta fara subtitrare si bineinteles rezumatul. :

Varianta in franceza, fara subtitrare:
credit video dailymotion

Rezumat:
Parintii lui Mark lasasera multe datorii si baiatul fusese sfatuit de Walter sa accepta propunerea tatalui lui Kitty  si sa se insoare cu aceasta. Mark  nu a putut insa sa o uite pe Sandy  si a decis sa plece in lume si sa revina acasa doar cand va deveni un mare pictor. Citindu-i scrisoarea, Sandy vrea sa alerge dupa el sa il opreasca dar tatalui sau i se face rau si este dus la spital. Doctorul le spune lui Sandy si sotilor Scott care o insotisera ca tatal fetei avea inima slabita, probabil suferise un atac de cord inainte. Nimeni nu stia insa nimic despre acest lucru.
Dupa o noapte de veghe, Sandy se bucura sa il vada pe tatal sau trezindu-se. Pleaca sa ii aduca de acasa haine de schimb si este acompaniata de Tambour care petrecuse toata noaptea in curtea spitalului, asteptand-o. La iesirea din camera tatalui sau, asista la o scena in care pacientul din camera vecina (domnul Edward - poate vi-l amintiti de la receptia pe care parintii lui Kitty o dadusera cu ocazia aniversarii lui Mark) refuza vizita si cadourile unor persoane.
In fata casei o gaseste pe Kitty care e convinsa ca Mark este ascuns de Sandy si bineinteles o ia la rost, dar este pusa la punct de doamna Scott care ii spune ca Sandy a petrecut noaptea la spital cu tatal sau grav bolnav. Auzind acest lucru, Kitty incaleca si pleaca.
Sandy face bagajul si pleaca in gradina secreta sa culeaga niste flori. Este trista pentru ca a plecat Mark si tatal sau este grav bolnav.
In acest timp si Kitty sufera, fiind neinteleasa de parintii sai mereu preocupati de renumele lor, iar Mark pleaca cu o masina de ocazie.. cat mai departe.
Cand se intorcea spre spital, Sandy este oprita de Charles si ceilalti doi pusti care o tachineaza si ii strica buchetul de flori. Cand vede ca aceasta plange,  Charles isi cere scuze si vrea sa o ajute sa culeaga alte flori - le atrage baieyilor atentia ca Sandy este schimbata si ca nu pot sa o tachineze.
Aceasta se reintoarce in gradina misterioasa si culege un buchet de flori propunandu-si sa nu se lase doborata de ce i s-a intamplat si sa redevina ea pentru ca tatal sau sa se faca cat mai repede bine. Ajunsa la spital, iar asista la o scena de-a domnului Edward care incerca sa scape de vizitatorii sai. Aceasta ii admira buchetul cu flori, dar Sandy intra imediat la tatal sau. Acesta ii spune ca ar fi frumos sa ii duca flori si vecinului, care desi parea egoist poate in comportament, arata cam nefericit. Sandy pare surprinsa ca tatal sau stie de flori si cand tatal ei ii promite ca va veni cu ea primavara sa vada narcisa inflorind are o strangere de inima, amintindu-si de contesa, care din pacate murise in accidentul de masina. Totusi o linisteste intru catva faptul ca tatal sau ii promite solemn si el nu isi incalca promisiunile.
La indemnul tatalui sau, Sandy ii face o vizita domnului Edward  si afla motivul pentru care acesta nu dorea vizita acelor persoane si atentiile lor. El era foarte bogat si acele persoane nu veneau sa il viziteze pentru ca ii interesa starea lui de sanatate, ci pentru a fi vazuti... in compania acestuia. In schimb il incanta florile pe care i le ofera Sandy si ii face placere compania sa.
Pana la sfarsitul toamnei grijile lui Sandy au inceput sa dispara odata cu frunzele care cadeau din pomi si ea si-a recapatat buna dispozitie.

Actualizare 2017

0 comments :

Trimiteți un comentariu