duminică, 27 februarie 2011

Un regalo per Natale

Nu!! Nu vine Craciunul, din contra, Martisorul, dar aceasta s-a intamplat sa povestea de astazi - cea cu numarul 5. Oricum, este un mod frumos sa ne luam ramas bun de la iarna.. abia in decembrie ne mai intalnim cu ea, nu?:).




5. Un regalo per Natale

via youtube

Rezumat

Ne aflam in New York iar lumea se afla in toiul pregatirilor. Doi tineri indragostiti, care nu se au decat unul pe celelalt, Delia -o camerista si Jim -un pictor se intalnesc seara si se plimba impreuna. Ea avea un par minunat, iar el un ceas de aur.
A doua zi, fata isi luase liber pentru a putea sa ii cumpere ceva iubitului sau, caci era Ajunul Craciunului, dar nu reusise sa stranga nici 2 dolari. Trista si descumpanita vede un magazin care cumpara par, pentru a face peruci. Astfel tanara reuseste sa faca rost de banii care ii erau necesari ca sa cumpere un lant de aur pentru ceasul lui Jim. Cand se intalnesc seara, ea ii ofera cadoul si el uimit ii ofera la randul sau un cadou: un pieptan foarte frumos ornat pe care sa si-l prinda in par. Dar pentru a-l cumpara, Jim isi vanduse frumosul ceas.
Si asa, cei doi si-au facut cadouri care care desi in acel moment nu le erau folositoare, pentru ei erau foarte valoroase, pentru ca ei sacrificasera ce aveau mai de pret, pentru a darui celui drag ceva ce credeau ca si-ar dori.


Povestea se numeste The Gift of the Magi si este scrisa de O. Henry (William Sydney Porte) si publicata in 1906. Ea a mai fost ecranizata si adaptata si in versiunea Disney - cu Mickey si Minnie in rolurile principale:).

0 comments :

Trimiteți un comentariu