duminică, 20 februarie 2011

Lo scugnizzo infermiere

Buna:) Iata am ajuns deja la povestea cu numarul 4. Sunt multe despre care nu stiam, aceasta este una dintre ele.



4. Lo scugnizzo infermiere

via youtube

Rezumat
Ajuns in Napoli dupa un drum lung si obositor, Cicilo isi cauta tatal la un spital a carui adresa era singurul indiciu pe care il avea. Tatal sau, Carlo di Rossi, plecase sa manceasca in Franta pentru a putea strange bani si a isi intretine familia. Din pacate se imbolnavise si fusese trimis inapoi in Italia.
Baiatul ii spune unei asistente ca isi cauta tatal si aceasta il conduse intr-un salon unde in urma cu 10 zile fusese internat un barbat trimis din Franta. Din pacate omul era in stare grava - suferind de erizipel, o boala infectioasa acuta. Tanarul ramane alaturi de bolnav pana cand acestuia ii sunt scoase bandajele. Din pacate starea acestuia se inrautatise. Tocmai atunci isi face aparitia in salon tatal lui Cicilo, care era bine sanatos si se pregatea sa se intoarca acasa, facandu-si griji pentru ca nu stia nimic de fiul sau.
Cu toate ca era atat de fericit sa isi regaseasca tatal, baiatul ii cere permisiunea acestuia sa il vegheze in continuare pe barbatul bolnav. Din pacate acesta se stinge a doua zi, dar cel putin a fost vegheat si ingrijit cu dragoste, iar acest lucru ii aduce un strop de fericire. Baiatul ii spune Tata, pentru ca nu ii stia numele si se intoarce acasa la ai sai, sperand ca va afla candva cine fusese acel om la capul caruia statuse atata vreme si care din pacate pirduse lupta cu boala.

3 comments :

Anonim spunea... [Raspunde]

E FOARTE FRUMOASA POVESTEA ....O CUNOSC F.BINE ...UN PIC TRISTA...

copilarim spunea... [Raspunde]

Stii cumva cine a scris-o? Autorul...:)

Anonim spunea... [Raspunde]

Le più belle favole del mondo (Manga Sekai Mukashi Banashi?)o serie televiziva de 131 punctate fiecare cu doua episoade.....1979...trasmise pentru prima data in japonia...raspuns exact?!!!!!....:)

Trimiteți un comentariu