duminică, 6 iunie 2010

Once Upon a Time (Windaria)

Republicat: Acest articol a aparut in data de 13 aprilie 2008, la ora 00:21 a.m. in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari- nu exista. Prima parte din film nu mai este disponibila online si nu am inlocuit-o. Update sursa video.
Mentiuni: se pare ca toate variantele de pe torenti se refera la filmul original, nu cel editat. De preferat varianta .mkv, cu traducere in limba romana (nota 10) - aveti nevoie de zoom player, sau gom player.
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.


Dupa multe "sapaturi arheologice" si ani de intrebari de genul " iti amintesti desenul acela in care se bat pentru apa si in final ..el ramane cu veverita.. etc etc" care au ramas fara raspuns, am reusit sa elucidez misterul, atat pentru mine cat si pentru cel putin alte doua persoane - Ada si Rha. Vreau sa va povestesc despre un film animat pe care l-am vazut intr-o vacanta.. ca era Paste, sau Craciun, nu-mi mai amintesc ... dar stiu ca se numea "A fost odata".

Once Upon a Time (Windaria)
Titluri alternative:
C'era una volta Windaria (Italian), Douwa Meita Senshi Windaria (Japanese), Il était une fois Windaria (French), Windaria, le fable tragique (French) sau pur si simplu: Windaria.
Anul aparitiei: 1986; Regizor: Kunihiko Yuyama; Scenarist: Keisuke Fujikawa; Coloana sonora: Ryuji Sasai Satoshi Kadokura. Produs de : Kaname Productions. Trivia: In 1987, filmul a ajuns in State prin Harmony Gold . Titlul a fost schimbat in Once Upon a Time si din 102 minute filmul s-a redus la 95. Au fost schimbate cateva elemente in film, inclusiv numele. Sunt mai mult ca sigura ca aceasta versiune a filmului a ajuns la noi, pentru ca nu imi amintesc prea multe scene de violenta. Filmul original a fost clasat la categoria A+ si sfatuiesc parintii sa il vizioneze inainte de a-l arata copiilor (recunosc nu am reusit sa vad varianta initiala, abia am gasit ceva pe youtube si o voi vedea alaturi de voi). Versiunea modificata, din cate imi amintesc, era destul de pasnica, fara prea multe scene de violenta; personajele au nume diferite fata de cele originale. Aceasta versiune a aparut pe suport media in 1992, purtand insa numele de Windaria( si nu Once upon a Time) Via.
Scurt rezumat. Povestea se desfasoara in Windaria, un tinut frumos, pe care razboiul intre doua regate rivale il va distruge. Este pe de-o parte povestea a doi tineri casatoriti Marlin (Marie) si Izu ( Allen ) si pe de alta o poveste pe care o putem incadra in tipologia Romeo si Julieta intre Ahnas (Veronica, printesa Lunariei) si Jiru ( Roland, printul celor din Shadowlands ). Daca in primul caz, Izu este cel care pleaca la razboi, manat de ambitii si uitand de adevarata lui dragoste, in cel de-al doilea caz, iubirea celor doi este interzisa -cele doua regate fiind in razboi. In final toata lumea are de pierdut, pentru ca ura, rautatea, lacomia si razboiul nu pot duce decat la un lucru: la pierzanie. Si ce poate fi mai de pret ca viata? Viata ta si a celor dragi? Nimic. Finalul razboiului il aduce pe Izu acasa, unde crede ca a regasit-o pe Marlin, dar nu era ea, ci spiritul, care odata ce isi indeplineste promisiunea- de a-l astepta si de a crede in el, se transforma intr-o pasare de foc si pleaca spre Vasul Fantoma (Ghostship).
Va las pe voi sa urmariti filmul si sper sa va placa, sa invatati ceva folositor din el si de ce nu, sa il recomandati si altora, ca o lectie de viata.:)
Puteti gasi filmul in format Dvd (Italiana/Engleza) pe unul dintre torenti aici, aici , in format .avi aici, sau in formavt .mkv aici. Il puteti compara de aici sau aici
Va las mai jos filmul in japoneza, cu subtitrare in engleza spaniola - via Youtube (are 10 parti si este cel pe care il puteti descarca in format .avi - v-am lasat link-ul mai sus). Atentie, aceasta este varianta originala, deci se incadreaza la categoria A+!! Daca considerati ca este prea dur, puteti opta pentru cealalta varianta(care cred ca este pe torrents in format Dvd, sau de cumparat)!




0 comments :

Trimiteți un comentariu