miercuri, 9 iunie 2010

CardCaptor Sakura

Republicat: Acest articol a aparut in data de 09 aprilie 2008, la 01:53 p.m. in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari- video final, inlocuit. Credit youtube
Autor: rha, publicat de rha.



Mushi Mushi

Intr-un post anterior, Kmeleon mi-a sugerat cateva desene de "referinta", ca sa o citez. Azi va voi spune despre unul dintre ele. Nu l-am vazut, dar cum i-am spus si Adei mai devreme, personajele sunt desenate dragut, par simpatice. Mai mult de atat nu imi dau cu parerea. Trebuie sa il vad intai. :)

CardCaptor Sakura
Titluri alternative:
Cardcaptors
Clow Card Chapter
Pesca la tua carta Sakura - Sakura, la partita non é finita (Italia)
Sakura a caçadora de cartas - Sakura Card Captors (Portugalia)
Sakura, cazadora de cartas (Spania)
Sakura, Chasseuse de cartes (Franta)

Creator : CLAMP
Director : Morio Asaka
Anime marca : NHK/ Madhouse/Studio Fantagia
Format: 70 episoade x 30 minute
Site oficial



CardCaptor Sakura (Kādokyaputā Sakura), este la origine un manga despre o fetita cu puteri magice creata de echipa CLAMP.

CardCaptor Sakura manga a fost publicat in Japonia de Kodansha si a aparut in Nakayoshi. Seria manga are 12 volume si este cunoscuta pentru accentul pus pe genul shoujo. Aproape fiecare pagina are bine detaliate in jurul personajului principal : flori, bule sau stelute. CardCaptor Sakura a castigat renumitul premiu Seiun pentru cel mai bun manga in 2001.

Seria animata apare in anul 1998. Este inspirata din CardCaptor Sakura manga si are 70 de episoade impartite in trei sezoane:
1. The Clow Cards [1], 35 episoade (7 aprilie 1998 – 29 decembrie 1998)
2. The Clow Cards [2], 11 episoade (6 aprilie 1999 – 13 iulie 1999)
3. The Sakura Cards, 24 episoade (7 septembrie 1999 – 21 martie 2000)

Ulterior au aparut si doua filme - Cardcaptor Sakura: The Movie, a avut premiera in 21 august 1999 in Japonia si Cardcaptor Sakura Movie 2: The Sealed Card.

Cea de-a doua serie a anime-ului a castigat premiu Animage Anime Grand Prix in 1999. Nelvana a produs o varianta subtitrata in engleza a seriilor, intitulata Cardcaptors, care a rulat in tarile vorbitoare de limba engleza.

Trebuie sa va spun cate ceva si despre CLAMP, creatorii CardCaptor Sakura. Este o echipa formata numai din persoane de sex feminin care s-au implicat total in acest proiect. Nanase Ōkawa este cea care s-a ocupat cu scrierea si compunearea scenariilor iar Mokona Apapa a supravegheat crearea desing-ului costumelor si al cartilor (un fel de carti de joc… banuiesc?). Trebuie amintit si ca au fost adaugate in plus 34 de Clow Cards fata de cate avea manga original, in seria animata numarul acestora ajungand de la 19 la 53.

Majoritatea personajelor din CardCaptor Sakura au aparut de asemenea si intr-o serie manga ulterioara s echipei Clamp: Tsubasa-Reservoir Chronicle, serie ce a fost de asemenea adaptata in anime.

Povestea :

Sakura Kinomoto era doar o eleva de clasa a 4-a pana in momentul in care intr-o zi deschide o carte ciudata si permite astfel ca duzine de carti magice cu o putere aparte sa se piarda in lume. Keroberos, guardianul Clow Cards, o anunta pe Sakura ca acum este responsabilitatea ei sa gaseasca si sa captureze aceste carti. Desi Sakura se astepta ca totul sa se termine relativ repede, se pare ca lucrurile nu sunt atat de simple pentru ea : nu este suficient sa spuna doar cuvinte magice! Fiecare carte este o o fiinta care traieste, gandeste si este foarte puternica. Sakura trebuie sa invete sa faca fata atat noii ei responsabilitati cat si vechiului ei stil de viata care cuprindea : scoala, familia si prietenii. Cu ajutorul prietenei sale Tomoyo si a unui baiat tanar care are si el propriile lui puteri, Sakura trebuie sa invete cum sa isi utilizeze abilitatile magice pentru a colecta fiecare carte si a preveni dezastrul care s-ar putea petrece in lume daca nu reuseste sa captureze toate cartile.

Genric de inceput:
#1: "Catch You Catch Me" - Gumi (ep 1-35)
#2: "Tobira wo Akete" - ANZA (ep 36-46)
#3: "Platinum" - Maaya Sakamoto (ep 47-70)
Generic de final:
#1: "Groovy!" - Koumi Hirose (ep 1-35)
#2: "Honey" - Chihiro (ep 36-46)
#3: "Fruits Candy" - Megumi Kojima (ep 47-69)
#4: "Platinum" - Maaya Sakamoto (ep 70)

Cast:
Sakura Tange - Sakura Kinomoto
Junko Iwao - Tomoyo Daidouji
Tomokazu Seki -Touya Kinomoto
Hideyuki Tanaka - Fujitaka Kinomoto
Yuko Minaguchi - Nadeshiko Kinomoto
Miki Itou - Sonomi Daidouji
Megumi Ogata - Yukito Tsukishiro
Motoko Kumai – Shaoran Lee
Yukana – Meilin Lee
Miwa Matsumoto - Chiharu Mihara
Emi Motoi - Naoko Yanagisawa
Issei Miyazaki - Takashi Yamazaki
Aya Hisakawa – Kerberos
Emi Shinohara - Kaho Mizuki
Nozomu Sasaki - Eriol Hiiragizawa
Ryoka Yuzuki - Nakuru Akizuki
Yumi Touma – Spinel
Megumi Ogata – Yue
Kazuo Hayashi - Clow Read








Sayonara :*

0 comments :

Trimiteți un comentariu