duminică, 26 februarie 2012

I vestiti nuovi dell'imperatore (Hainele noi ale imparatului)

Astazi va invit sa urmariti ecranizarea animata a unei povesti cu talc atat pentru cei mari cat si pentru cei mici!! Hainele noi ale imparatului ar trebui sa ne atraga la toti atentia ca uneori putem cadea prada ridicolului din cauza vanitatii.



video via youtube


Rezumat:
A fost o data, intr-un taram indepartat, un imparat foarte vanitos. Acesta era si un gurmand inrait si nu accepta ca servitorii care ii pregateau mancarea sa intarzie nici macar jumatate de minut... Cel mai mult ii placea insa sa isi probeze sutele de tinute pe care si le comanda.
Doi sarlatani au auzit povestea acestuia si faptul ca toata lumea il lauda si se straduia sa ii fie mereu in gratii si s-au gandit la un viclesug. Intr-o zi cand imparatul lua masa se auzira din piata din fata palatului vocile celor doi care pretindeau ca pot crea haine dintr-o panza speciala pe care numai cei speciali o puteau zari. Imparatul ceru ca cei doi sa ii fie adusi si le comanda bineinteles o tinuta.
De cum intrara in sala in care se croiau hainele in palat se auzira zgomotele facute de masina de tesut si imparatul incepu sa fie din ce in ce mai nerabdator. El il trimise pe ministru pentru a vedea cum merge treaba. Acesta intra in sala si nu vazu nimic, cu toate acestea cei doi isi laudau munca si de teama ca ar putea sa isi piarda slujba si chiar viata ministrul intra in jocul acestora, laudand mai apoi materialul imparatului. Acesta din urma nu mai putea de bucurie si curiozitatea sa sporea pe zi ce trece. Asa ca intr-o zi trimise pe inca cineva sa vada cum merge treaba, si acelasi lucru se intampla si de aceasta data.
Dupa o perioada imparatul fu anuntat ca hainele sunt gata si se indrepta nerabdator in sala tronului. Acolo se aflau curtenii de vaza si cei doi "croitori".. Imparatul se uita si nu vazu nicio haina - cu toate acestea de teama ca nu este special si vazand ca toata lumea lauda hainele isi manifesta la randul sau bucuria. Mai mult.. accepta sa se imbraca cu hainele si chiar sa defileze cu acestea in multimea de supusi....
Zis si facut, imbracat cu lenjerie.. si haine "invizibile" imparatul iesi printre supusi.. Toata lumea lauda noile haine ale imparatului. Pe la jumatatea drumului insa, un copil care dorind sa il vada se catarase intr-un pom incepu sa rada din toata inima si sa strice ca imparatul este gol. In acel moment tuturor le-a fost clar ca nu li se pare, chiar este in lenjerie imparatul si ca acele haine nu exista. Cu toate acestea imparatul continua sa mearga pana ajunse inapoi in castelul sau.
Cei doi sarlatani fusesera platiti regeste pentru hainele cele speciale si se indreptau deja spre alte victime vanitoase. Si regele se alese cu ceva din toata povestea. El renunta la vanitate si de atunci folosi banii pentru a-si ajuta supusii, fara a-i mai cheltui pe lucruri fara valoare.

0 comments :

Trimiteți un comentariu