duminică, 19 februarie 2012

Hansel e Gretel (Hansel si Gretel)

Buna:)!! Astazi ne uitam impreuna la o ecranizare a povestii Hansel si Gretel - sper sa va placa! Eu imi amintesc cand ne povestea Buni ... mai ales ca avea si o poveste a ei, preferata mea : Ionel si Marioara:D!!




video via youtube


Rezumat:
Intr-o casuta aflata in padure traia un padurar cu cei doi copii ai sai si mama vitrega a acestora. Viata lor nu era tocmai fericita pentru ca, pe langa lipsuri materiale, mama cea vitrega era o persoana foarte rea. Intr-o seara cand cei mici dormeau, aceasta ii spuse barbatului sau ca a doua zi ii vor lasa pe copii in padure si astfel neajunsurile lor vor lua sfarsit. Omul protesta, dar cand se gandi ca ii e greu sa le ofere acestora tot e au nevoie, femeia profita pentru a-si impune planul diabolic. Trezit din somn de discutia lor, Hansel auzi ce urma sa se intample si cand toti adormira iesi afara sa se gandeasca. Zarind pietrele care slipeau in lumina lunii, baietului - care era foarte istet ii veni o idee. 
A doua zi dupa ce au fost lasati singuri in padure, cei mici au inceput sa strige dupa ajutor... Cand a aparut insa luna au zarit pietrele pe care Hansel le lasase in urma sa in timp ce fusesera adusi in padure si au ajuns astfel acasa. Tatal lor fu foarte bucuros sa ii revada, insa mama vitrega ii inchise in camera. Astfel baiatul nu inchise un ochi, gandindu-se la ziua urmatoare si la faptul ca nu are cum strange alte prietre.
Dimineata la micul dejun baiatul puse in buzunar un codru de paine, cu grija sa nu fie vazut de mama vitrega. Pe drum spre padure el lasa sa cada faramituri, in speranta ca vor gasi drumul spre casa cu ajutorul acestora... din pacate insa pasarile le mancara si ei doi s-au trezit singuri in padure. Noaptea si-au petrecut-o intr-o scorbura, iar a doua zi si-au continuat drumul pana cand au zarit o casuta de turta dulce.. O batranica simpatica i-a poftit inauntru... dar la lumina lumanarii cei doi au zarit umbra acesteia... care era inspaimantatoare. De fapt batranica era o vrajitoare care i-a pus pe cei doi copilasi la ingrasat... pentru a-i manca. Hansel o pacalea aratandu-i un os de gaina, pentru ca vrajitoarea nu vedea prea bine. Cand insa aceasta se satura sa astepte o puse pe Gretel  sa aprinda focul la cuptor. Fetita ii spuse ca nu stie cum sa verifice daca e buna temperatura in cuptor si vrajitoarea deschise usa sa ii arate.. Atunci Gretel isi lua avant si o impinse pe vrajitoare in cuptor. Astfel cei doi frati scapara de vrajitoarea cea rea...
Tatal lor, padurarul, ii cauta in acest timp si gasindu-i le promise sa nu ii mai paraseasa niciodata. Ajunsi acasa o alungara pe mama vitrega si toti trei traira fericiti:D.

0 comments :

Trimiteți un comentariu