duminică, 5 februarie 2012

Biancaneve (Alba ca Zapada)

Alba ca zapada este o poveste scrisa de Fratii Grimm. Mi-a fost povestita, am citit-o, am vazut diafilmul (imi amintesc si acum imaginile - poate il gasesc si fac cumva sa il puteti vedea si voi.... Desenul realizat de Disney ne este foarte cunoscut, dar astazi vom urmari o ecranizare animata japoneza:



video via youtube


Rezumat:
A fost odata ca niciodata un regat foarte frumos! O zi de iarna aduse insa deopotriva triste cat si prilej de bucurie: regina, o fiinta delicata si buna, aduse pe lume cu pretul vietii o fetita minunata - cu pielea alba, parul negru si buze rosii. Micuta primi numele Alba ca Zapada
Anul urmator, regatul avu o noua regina, foarte frumoasa si foarte rea. Aceasta avea o oglinda magica in care se privea si care ii spunea cine este cea mai frumoasa din regat. Timpul trecu si , intr-o zi cand regina intreba oglinda cine este cea mai frumoasa din regat, aceasta ii raspunse ca Alba ca Zapada. Furioasa, regina trimise un vanator car ar fi trebuit sa o ucida pe fata si sa ii aduca reginei drept dovada inima Albei ca Zapada. Vanatorul insa nu putu sa faca asa ceva si ii spuse printesei sa fuga in padure unde nu va fi gasita si duse reginei inima unui cerb.
Alba ca Zapada alerga un timp prin padure pana obosi... singura, in apropierea serii, in padurea intunecata nu stia incotro s-o apuce, cand zari o casuta. Apropiindu-se de aceasta fata realiza ca este o casuta micuta si intrand fu uimita sa descopere o masuta cu 7 scaunele, canite ca de jucarie si 7 paturi micute aliniate.. Doborata de oboseala ea adormi pe paturi.
Cand noaptea se lasa, dinspre padure aparura 7 pitici care se intorceau de la lucru. Ajunsi acasa ei intrara cu atentie - lumina care ardea facandu-i sa se gandeasca la un posibil intrus... Cand au zarit-o pe Alba ca Zapada s-au speriat, dar apoi si-au dat seama ca nu le puta fac nici un rau si au hotarat sa o lase sa doarma si sa vada a doua zi ce se intamplase.
A doua zi, Alba ca Zapada ii zareste pe cei sapte pitici dormind intr-un colt al casei si se hotaraste sa le pregateasca un mic dejun copios drept multumire ca au gazduit-o. Dupa ce afla povestea ei, piticii ii spun ca va putea ramane la ei atata timp cat va dori.
La castel, regina intreaba oglinda "cine este cea mai frumoasa din regat". Aceasta ii raspunde ca ea, regina, dar ca in padure, frumusetea Albei ca Zapada straluceste mai mult ca niciodata. Auzind aceste lucruri, regina se transforma intr-o batranica si pleca in padure avand la ea un cos cu mere. Unul dintre acestea, rosu si frumos, era insa otravit. Aceasta profita de faptul ca piticii erau plecati la munca si vazand-o singura pe printesa o hipnotiza si aceasta musca din marul otravit. Imediat cazu la pamant, unde o si gasira piticii cand s-au intors. Acestia au asezat-o intr-un culcus  sticla si au pus flori peste tot:). Toti erau nefericiti si se intrebau cum s-a putut intampla asa ceva... Tocmai atunci trecu un print si se indragosti pe loc de acea fata frumoasa, asezata intre flori. El hotara sa o ia la palat si in timp ce se indreptau spre regatul sau, roata de la trasura se lovi de o piatra si miscarea brusca o facu bucatica de mar otravit din gatul printesei sa sara si astfel aceasta se trezi... Ea si printul au avut o nunta ca in povesti si au trai fericiti, in timp ce regina cea rea, s-a infuriat atat de tare incat s-a evaporat.

2 comments :

dulceameacasa spunea... [Raspunde]

Interesanta varianta, dar frumoasa (imi place cum e desenata Alba ca Zapada si piticii).
Cer permisiunea de a pune un link pe blogul meu caci, tocmai am vazut si versiunea Disney, iar noi ne-am "educat" alaturi de Daria.

baby.rux spunea... [Raspunde]

Sigur:D!! Ma bucur ca ti-a placut;)) - v-a placut:D!

Trimiteți un comentariu