joi, 17 noiembrie 2011

49. "The Bend in the Road" / Una svolta decisiva

Episodul 49: Rascruce de drumuri

Photobucket

Penultimul episod!! Pliiiiin de emotii :) Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !

49. "The Bend in the Road"


via youtube

49. Una svolta decisiva

versiune in italiana indisponibila momentan

Rezumat:
Asa cum discutase cu Anne, Marilla merge la specialistul oculist, in oras. Ajunsa la dispensar, aceasta ia un loc in sala de asteptare, in timp ce Martin o asteapta in apropiere.
Acasa, Anne se ocupa de gospodarie. In timp ce se pregatea sa bage painea la cuptor, vine Diana. Aceasta banuise care fusese motivul plecarii Annei cu o zi inainte si ii spune sa priveasca in viitor. O ajuta cu treburile, Anne urmand sa mearga sa vada masina de cusut.
Marilla il intreaba pe docxtor ce s-a intamplat cu ochii ei. Acesta ii spune ca a venit prea tarziu. Marilla este tacuta tot drumul de intoarcere.
Cand  Anne se pregateste sa plece spre casa dupa ce a vazut masina de cusut a prietenei sale, tatal Dianei se ofera sa inchirieze campul lor si vrea sa ii ajute anul viitor. Stie ca nu este momentul pentru a-i spune Marillei acest lucru, dar ii spune Annei pentru viitor.
Ajunsa aproape de casa, Marilla ii spune lui Martin sa o lase la doamna Lynde, iar el sa plece acasa pentru ca era obosit. Doamna Lynde o intreaba daca vrea sa vanda ferma, pentru a-si usura povara. Marilla nu poate insa... nici macar sa se gandeasca la asa ceva.
Ajunge acasa si e intampinata de Anne. Aceasta observa ca Marilla este obosita. Si o intreaba cum a fost in oras. Marilla ii povesteste  ca doctorul i-a zis sa nu isi oboseasca ochii, sa nu planga si sa poarte ochelari, altfel ar putea orbi intr-o jumatate de an. Anne ii spune sa nu se gandeasca la lucruri negative. Marilla ii raspunde ca nu poate lucra... si nici plange si i se pare ingrozitoare ideea ca nu va mai vedea. Apoi ii zice ca este putin depresiva si e mai bine sa nu spuna nimanui ce s-a intamplat, pentru ca nu doreste sa devina subiect de discutie sau compatimire. Anne ii propune sa mearga mai devreme la culcare... In timp ce spala vasele, pe Anne o podidesc lacrimile. Nu intelege de ce s-au intamplat atatea lucruri negative dupa ce a venit acasa cu bursa... I se pare ca bucuria ei de atunci s-a intamplat cu o suta de ani in urma. Dupa un timp Anne si-a recapatat zambetul si a privit inainte gandindu-se la datoria pe care o avea, si gasind in fata ei un prieten - casuta de la green gables.
In urmatoarele zile, Anne a facut mai multe drumuri, in timp ce Marilla a fost vizitata de doamna Lynde care venise sa o sfatuiasca. Marilla nu observase comportamentul Annei.
Dupa o calaltorie mai lunga, Anne s-a oprit pe tarm si a mers pe plaja unde a adunat mai multe scoici si a privit marea. Cand s-a intors acasa, a vazut-o pe Marilla in compania lui John Sutley din Carmody. Anne nu stia motivul vizitei acestuia. Dupa ce acesta a plecat, Anne a intreabat-o pe Marilla, iar aceasta i-a raspuns ca vizitatorul era interesat sa cumpere casa. Anne ii spune ca doar nu are de gand sa vanda, dar Marilla ii raspunde ca nu are ce face.... mai ales pentru ca nu mai vede si poate orbi oricand si in plus a imbatrani... si banca falimentase. Ii spune ca va sta la doamna Lynde si ca se bucura ca a castigat bursa.. Ca ii pare rau ca nu va mai avea unde sa se intoarca, dar o va putea vizita. Marilla ii mai spune ca nici ea nu poate vinde dar trebuie. Atunci, Anne ii zice ca nu va fi singura.. pentru ca nu mai merge la universitatea Redmond. In noaptea cand aflase despre problema de sanatate a Marillei s-a gandit ce sa faca si a luat o hotarare. Ii povesteste ca va inchiria pamantul domnului Barry si ca va preda, deja prezentandu-si candidatura,. Desi nu va putea preda in Avonlea pentru ca acolo fusese deja angajat Gilbert,r poate la Carmody. Ii spune ca vor ramane impreuna... Marilla o intreaba cum se poate sacrifica, si ea ii raspunde ca acesta nu este un sacrificiu pentru ca nu ar putea suporta sa vanda Green Gables. Noul ei vis este sa devina o profesoara buna si sa aiba grija de ochii Marilley. In plus poate face un curs prin corespondenta. Anne ii spune ca nu o poate opri pentru ca deja are 16 ani si e incapatanata si adauga faptul ca nu vrea sa fie compatimita pentru ca nimic nu ete mai pretios pentru ea ca green gables. Marilla este fericita, desi se hotarase sa mai reziste pana Anne ar fi terminat studiile si ar fi renuntat oricand pentru ea la casa... Pe cele doua le asteapta un drum frumos alaturi:).

Episodul urmator:
Pace pe pamant...


(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 

Actualizare video ianuarie 2018 

0 comments :

Trimiteți un comentariu