vineri, 11 noiembrie 2011

45. "The Glory and the Dream" / Progetti per l’avvenire

Episodul 45: Gloria si Visul

Photobucket

Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !

45. "The Glory and the Dream"



via youtube

45. Progetti per l’avvenire

versiune in italiana indisponibila momentan

Rezumat:
Urmeaza sa se afiseze rezultatele la examenele de sfarsit de an. Anne si-a dorit mult sa ia medalia si bursa. Desi la inceput era linistita, odata ce urmeaza sa se afiseze rezultatele are multe emotii. Jane o incurajeaza. Anne isi aminteste si ce ii spunea mereu Matthew - ca are incredere in ea.
Acasa, Matthew si Marilla se gandesc la Anne. Stiu ca urmeaza sa se afiseze rezultatele si se gandesc ca va castiga bursa.
Anne si Jane ajung la colegiu. Anne o roaga pe Jane sa se uite la rezultate pentru ea si sa ii spuna direct ce a facut fara sa o menajeze. Cand intra in cladire, Anne ii vede pe toti felicitandu-l pe Gilbert pentru ca a castigat medalia. Ea se gandeste ca l-a dezamagit pe Matthew dar, cand trece pe langa colegi aude ca a castigat bursa Avery. Si toata lumea o felicita.
Acasa, Marilla se intreaba cum sunt rezultatele. Matthew e sigur ca Anne a castigat bursa si ii spune ca el vrea sa o trimita oricum la facultate. Marilla ii atrage atenta ca sunt probleme cu banca la care au banii.
Anne le trimite o scrisoare prin distribuitorul de carti de la Queens. Le scrie ca a luat examenele si bursa si ca Gilbert a luat medalia si intentioneaza sa il felicite. Toti studentii din Avonlea trecusera examenele. Anne promite sa lucreze si mai mult in viitor ca sa le multumeasca pentru dragostea lor si ca abia asteapta sa ajunga acasa.
Matthew vrea sa mearga la Diana sa ii dea vestea. Marilla se gandesc  sa foloseasca codul secret dintre Diana si Anne si astfel o cheama pe Diana la ei ca sa ii dea vestea... Matthew isi invinge timiditatea si ii spune Dianei vestile cele bune.
A venit si ceremonia de decernare a premiilor si rezultatelor. Matthew si Marilla se aflau deasemenea printre cei prezenti. Anne obtine cele mai bune rezultate la limba materna si 250 $ pe perioada studiilor la Universitate. Citeste eseul care a castigat bursa si emotioneaza pe toata lumea. Ruby ii aduce flori si o felicita, iar cei doi frati sunt fericiti si mandri e fetita lor. La fel si domnisoara  Barry care venise sa o sustina la festivitate.
Anne pleaca acasa impreuna cu Matthew si Marilla pentru ca ii fusese tare dor de Green Gables - fiind plecata de peste 4 luni de acolo. Se opresc putin pe pod si Anne se bucura de peisajul minunat de care ii fusese asa dor - Matthew si Marilla ii spun ca nu conteaza cat de departe se afla pentru camereu acasa va fi fericita si aparata.
Cand ajung, Anne vede lumina aprinsa in casa si se intreaba cine poate fi. Diana o asteptase. Marilla le spune sa mearga sa vorbeasca in camera si sa vina mai tarziu la ceai. Cei doi frati se bucura sa vada ce prietene bune sunt. Anne este atat de fericita ca a ajuns acasa. Vorbeste cu Diana si ii spune ca urmeaza sa mearga la Universitate in septembrie, dar pana atunci o asteapta  3 luni de vacanta pe care sa le petreaca acasa. Cei doi frati se gandesc cedor le va fi de ea cand va pleca.
Anne ii povesteste Dianei ca Jane si Ruby isi doresc sa fie profesoare. Aceasta ii spune ca si  Gilbert va deveni deasemenea profesor si voia sa vina in Avonlea pentru ca nu putea merge la facultate, nu isi permitea. Vestea aceasta o intristeaza pe Anne pentru ca mereu era motivata de competitia cu el. Dintr-odata visul sau paleste.

Episodul urmator:
Anne realizeaza ca Matthew si Marilla imbatranesc.. iar doamna Lynde aduce vesti ingrijoratoare.


(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 

Actualizare video ianuarie 2018 

0 comments :

Trimiteți un comentariu