luni, 7 noiembrie 2011

41. "Off to Queen's College" / Anna all’accademia di Queen

Episodul 41:  Plecarea la colegiu

Photobucket

Dragii mei, zilele acestea nu voi mai putea realiza asa multe articole, dar ma voi stradui sa nu va lipseasca episodul din acest minunat serial. Nu mai sunt multe episoade.. doar 10! Pentru mine sunt destul de triste pentru ca asa patesc eu cand ceva de care ma atasez se apropie de final. Sincer sper ca v-a placut acest serial si ca il urmariti cu placere, pentru ca merita.. Sunt multe lucruri de invatat din el si este o poveste de viata frumoasa, desi sunt si motive de tristete, ca in viata. Ma pregatesc si pentru o colaborare foarte foarte frumoasa si pe care sper s-o onorez cum se cuvine, dar va pregatim si voua un concurs - aflat la a doua editie- pe care il vom lansa in jurul datei de 15 noiembrie. Abia astept. Cadourile de la concursul aniversar 1000 sunt gata si vor pleca spre destinatie maine la prima ora. Inca o mai astept pe Micaela sa imi raspunda la mail, asa ca al ei va pleca mai tarziu. Promit sa revin cu o poza sa le puteti admira si voi. Revenind insa la celalalt concurs.. sunt curioasa voi ce ati dori sa adaug pe lista premiilor. Va rog sa imi scrieti aici, in comentariu, sau pe mail! Vom tine cont de sugestiile voastre! Va pupam si va dorim vizionare placuta:)

Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !

41. "Off to Queen's College"



via youtube

41. Anna all’accademia di Queen

versiune in italiana indisponibila momentan

Rezumat:
Pregatirile pentru plecarea la colegiu sunt in toi. Marilla ii face haine Annei, iar Matthew este mai mereu pe drumuri. Dna Lynde vine in vizita la Marilla si dupa ce ii povesteste acesteia ca celelalte trei fete si-au facut rochite de gala si ii spune ca e posibil ca Anne sa nu vrea sa se mai intoarc in Avonlea. Marilla ii raspunde ca ei nu o vor opri, pentru ca sunt fericiti atunci cand ea este fericita.
Anne petrece putin timp alaturi de prietena sa Diana la lacul din padure. Aceasta ii face cadou cartea cu Alice in lumea minunilor - atat de iubita de ele cand erau mici. Isi doreste astfel ca Anne sa o poarte cu ea in Charlottetown si sa nu o uite.
In timp ce pregatesc masa, Marilla ii spune lui Matthew ca au primit o telegrama de la doamna Spencer care urma sa ii viziteze. Aceasta sori a soua zi si dupa ce o felicita pe Anne pentru reusita la examen ii spuse ca un cuplu de americani prezenti la balul de caritate de la White Sands unde recitase aceasta vor sa o adopte. Anne pare entuziasmata si se gandeste ca parca ar fi in Cenusareasa, sclipirea din ochii ea facand-o pe doamna Spencer sa o ia cu ea deoparte si sa ii povesteasca cu de-amanuntul despre acea familie americana. Anne asculta povestea pe care doamna Spencer i-o spune - cum acele persoane nu puteau avea copii, dar isi doreau sa o adopte pe ea si sa ii asigure o viata lipsita de griji; despre bogatiile pe care le aveau (cateva banci) si petrecerile pe care le dadeau si faptul ca daca era de acord toata averea lor urma sa ii revina ei.
Aflati in dificultate cei doi frati decid sa urce la etaj unde era camera Annei  si sa asculte la usa. Tocmai atunci Anne care se visa la bal este trezita din visare de catre doamna Spencer care ii spune ca va vorbi ea cu Marilla si Matthew. Atunci abia Anne reactioneaza si isi cere scuze - fusese un lucru inedit faptul ca cineva doreste sa o adopte, ca o poveste si de aceea ascultase atat de entuziasmata ceea ce ii povestea doamna Spencer. Auzind de pe hol discutia, Matthew pufneste in ras... si este urmat la scurt timp de Marilla. Cei doi continua sa rada un timp dupa care la plecarea vizitatoarei Marilla isi cere scuze pentru comportamentul avut si ii atrage Annei atentia ca nu ar fi trebuit sa considere acea chestiune o poveste. Matthew ii spune insa Annei ca nu ar trebui sa puna la suflet, pentru ca sora lui este doar usurata si fericita ca Anne nu ii paraseste.
In timp ce Anne continua sa isi faca bagajul pentru colegiu, Marilla ii face hainele si se hotaraste sa mearga la Carmody a doua zi ca sa ii faca o rochie Annei. Impreuna cu doamna Allan pleaca in Carmody unde aleg materialul pentru rochie. Cand Anne impacheta Marilla ii arata materialul si ii spune ca va merge la Emily pentru a-i face rochita. Lui Anne ii este asa de greu sa plece de acasa...
Cand rochita facuta de Emily este gata, Anne o imbraca si  le recita poezia pe care o prezentase si la balul de caritate de la White Sands. Cei doi frati sunt emotionati si, privind-o cum recita, Marilla isi reaminteste de cand a venit Anne la ei si cand a vrut sa o duca inapoi. Se emotioneaza si se simte singura si ii spune Annei ca nu si-a imaginat ca ea va creste si ca credea ca va ramane mereu micuta ei. Anne ii raspunde ca nu s-a schimbat, e acceasi.. doar ca are mai putini pistrui si a crescut mai inalta si ca mereu va fi micuta ei, Anne din Green Gables. Matthew se emotioneaza si el si iese afara, lasandu-le pe cele doua impreuna. Se gandeste ca Anne este cadoul lor de la Dumnezeu, ca nu a fost niciodata rasfatata si ca nu este nimic rau ca din cand in cand sa i se arate afectiune.
A venit si ziua despartirii de frumoasa casa cu acoperis verde, de Marilla si Diana... Anne isi ia la revedere de la prietena sa care acum regreta ca nu a mers cu ea la examen. Marilla ii spune sa nu se oboseasca si ii atrage atentia fratelui sau sa treaca pe la doamna Barry sa ii multumeasca pentru ajutor.
Dupa ce promite sa aiba grija si sa le scrie, Anne pleaca impreuna cu Matthew spre viitorul sau, colegiul Queens. Se uita in urma ei ca si cand ar vrea sa ia cu ea oamenii, casa si locurile dragi, si apoi priveste inainte cu speranta si curaj.
Episodul urmator:
Viata in campus


(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 

Actualizare video ianuarie 2018 

0 comments :

Trimiteți un comentariu