miercuri, 2 noiembrie 2011

38. "My Number is 13" / Esame di ammissione

Episodul 38: Numarul 13 este al meu

Photobucket

Episodul acesta a fost unul "revelatie". Atunci cand am urmarit prima data serialul, acum 2 sau 3 ani, ma gandeam ca am foarte mult in comun cu personajul principal. Va dati seama ce surpriza a fost cand am zarit pe hartiuta cu numarul pentru concurs data nasterii 23 martie:P.(cu o zi dupa a mea).
Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !

38. "My Number is 13"



via youtube

38. Esame di ammissione

versiune in italiana indisponibila momentan

Rezumat:
la mijlocul lunii iunie pregatirile pentru examen erau in toi. Elevii aveau de sustinut un test care se desfasura intocmai ca cel de admire la Queens. Anne este atat de emotionata in timp ce asteapta rezultatul, incat nici nu poate manca. Profesoara le da un bilet cu rezultatul si altul cu numarul pe care il vor avea la examen. Anne priveste biletul cu note, care erau mari si apoi cel cu numarul de intrare in examen :13. Pe drum spre casa Josie ii povesteste ca numarul 13 poarta cu el tot felul de ghinioane.
Ajunsa acasa, Anne le arata rezultatele si numarul de intrare in exam. Marilla ii spune ca daca nu reuseste acum, poate reincerca la anul si ca nu o credea superstitioasa, iar Matthew ii spune ca indiferent de numarul de intrare ea va fi numarul 1 pentru ca el are incredere in ea.
Ultima zi de scoala este ultima zi ca profesoara la scoala din Avonlea a domnisoarei Stacy. Aceasta  le-a scris fiecarui elev cate o scrisoare, luandu-si astfel la revedere de la fiecare. Toti sunt emotionati si isi stapanesc cu greu lacrimile.
Pe drumul spre casa, Anne si Diana se intorc si privesc spre scoala. Pentru Diana nimic nu mai este la fel, urmatorul semestru fiind atat fara colegii sai, cat si fara profesoaracare ii era atat de draga. Anne isi face probleme ca nu va reusi la examen si ii promite Dianei ca ii va scrie din Charlottetown.
Desi vrea sa o duca pe Anne chiar el in oras, Matthew nu se simte bine, asa ca Marilla, pentru a nu o ingrijora ii spune ca o va duce ea la tren, pentru ca sunt niste probleme cu vitele. Pe drum, cele doua isi amintesc prima lor calatorie impreuna care se intamplase cu 4 ani in urma.  Anne observa ca Matthew nu era prea bine dar Marilla nu vrea sa o ingrijoreze si ii spune ca este ceva normal sa arate diferit, pentru ca imbatraneste. Ii mai spune ca nu isi face probleme ca nu va lua examenul si sa nu se oboseasca.
Ajunsa in Charlottetown, Anne este intampinata de dra Barry. In drum spre casa opresc la Queens si anne admira cladirea unde urma sa studieze. Si domnisoara Barry este sigura ca Anne va intra la colegiu si vrea sa o acompanieze la festivitatea ce va avea loc la inceputul noului an scolar. Anne ii spune ca vrea sa fie printre primii 10 mai ales pentru Marilla si Matthew, si isi doreste sa vada fericirea pe chipul acestuia - pentru ca el mereu a avut incredere in ea.
A doua zi, asa cum promisese, profesoara a venit sa ii adune pe toti elevii pentru a merge la examen. Josie vrea sa le sperie pe fete dar domnisoara Stacy le linisteste. Inainte de examen fac putina gimnastica dupa care elevii intra in clasa si incepe examenul la engleza. Dupa primele probe, insotiti de domnisoara Stacy, cei sapte mananca inghetata si se relaxeaza.
Anne ii scrie Dianei care asteapta cu nerabdare scrisoarea. Ea le citeste si lui Matthew si Matilla.
Dupa ce se termina examenele elevii isi iau la revedere de la profesoara lor si ii multumesc ca le-a fost alaturi, iar Anne, pleaca imediat ce isi ia ramas bun de la domnisoara Barry spre casa.Matthew o asteapta la gara iar acasa este intampinata de Diana si Marilla. Dupa ce le povesteste cate ceva despre examen si mentioneaza faptul ca are de asteptat 2 saptamani pana se afiseaza rezultatele, Anne raspunde pentru prima data la o intrebare care il viza pe Gilbert - si cum se descurcase acesta la examen, dupa care intra toti in casa pentru a manca impreuna.

Episodul urmator:
Rezultatele...


(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 

Actualizare video ianuarie 2018 

0 comments :

Trimiteți un comentariu