vineri, 28 octombrie 2011

35. "Longing for the Summer Holidays" / Ansie e timori

Episodul 35: Tanjind dupa vacanta de vara

Photobucket

Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !

35. "Longing for the Summer Holidays"

via youtube

35. Ansie e timori
versiune in italiana indisponibila momentan

Rezumat:
Odata cu venirea primaverii totul infloreste la Green Gables. Entuziasmul celor care se pregateau pentru Queens scadeiar cand se aude ca profesoara ar pleca pentru ca a primit un post bun, toti cei sapte elevi isi  fac griji. Si Matthew si Marilla isi fac probleme ca Anne sa nu se oboseasca cu pregatirea, mai ales ca dimineata se trezea greu.
In ultima zi de pregatire din primele 6 luni a sosit si toata lumea este tacuta, spre uimirea profesoarei care se astepta ca acestia sa intampine vacanta cu bucurie. Josie o intreaba daca ii va pregati si anul viitor, iar cand aceasta le raspunde afirmativ toti rasufla usurati pentru ca anul urmator era decisiv pentru intrarea lor la Queens
Incepe luna de vacanta si Anne merge fericita acasa, intalnindu-se pe drum cu  Matthew si Jerry. Dupa ce o saltura pe Marilla, Anne se grabeste si isi duce cartile de studiu in ladita din pod, unde le incuie pentru ca nu vrea sa le mai vada, fiind hotarata ca toata vacanta sa isi foloseasca imaginatia.
La masa, le spune celor doi frati care au adoptat-o ca vrea sa se bucure de ultima vacanta a copilariei sale. Apoi le povesteste ca si doamna Lynde spunea ca va creste inalta si ca deja i-ar trebui o rochita mai lunga.. pentru ca seamana cu un paianjen:)). Dupa care enumera cateva dintre evenimentele vacantei: ziua lui Ruby, picnicul organizat de Scoala de Duminica, concertul. Desi ii placea sa invete si era o eleva silitoare, lui Anne ii lipsise "cultivarea imaginatiei" care nu isi gasea locul in cartile de studiu.
In ziua urmatoare, Anne pleca la Diana pentru a face planul vacantei. Marilla urma sa plece dupa amiaza la impartasanie, dar tocmai cand se pregatea sa iasa pe poarta lui Matthew i s-a facut rau. Medicul l-a sfatuit sa nu mai faca efort si sa evite emotiile puternice. Dupa ce l-a lasat pe pacient sa se odihneasca, doctorul a sfatuit-o pe Marilla sa o lase pe Anne sa stea afara cat mai mult si sa se bucure de vacanta, ca nu cumva sa se imbolnaveasca la plamani. Dupa ce acesta pleaca Marilla se gandeste cum Anne a stiut de ce are nevoie. Cand aceasta se intoarce dupa amiaza sa se ocupe de treburile in casa, Marilla o trimite sa se joace cu Diana, spre marea ei surprindere. Cele doua prietene merg la plaja, unde petrec momente frumoase, alergand si bucurandu-se de aerul curat si soare, admirand scoicile, sau pur si simplu stand pe nisip.
Ziua urmatoare, doamna Lynde vine sa vada de ce Marilla nu a fost la impartasanie si afla ce se intamplase cu Matthew. Anne vine acasa si face prajituri bune, pentru care este felicitata de musafira. Marilla e fericita si mandra cand doamna Lynde o lauda pe Anne, recunoscand ca s-a inselat in privinta ei.
Anne se bucura de vacanta fara sa stie de probleme lui Matthew de sanatate sau de ingrijorarea Marilla in ceea ce o priveste.
Episodul urmator:
Ce se va intampla cu Clubul de lectura?Aflam luni!


(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 

Actualizare video ianuarie 2018 

0 comments :

Trimiteți un comentariu