marți, 25 octombrie 2011

32. "An Epoch in Anne's Life" / Il momento più dolce

Episodul 32:  Momente de neuitat

Photobucket

Imi place mult episodul de astazi... si imi place cel mai mult finalul. Pentru ca asa este. Visam.. ne dorim, uneori obtinem si realizam ca nu este chiar asa cum ne-am imaginat... si pana la urma cel mai important lucru este sa ne bucuram de ceea ce avem.. Pentru ca acasa, alaturi de cei dragi... este minunat.
Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !

32. "An Epoch in Anne's Life"

via youtube

32.   Il momento più dolce
versiune in italiana indisponibila momentan

Rezumat:
Diana vine sa ii dea o veste buna lui Anne care era cu vitele la pascut... Vestea cea buna este ca pleaca la Charlottetown la un targ care se tinea in fiecare septembrie, fiind invitate de matusa Dianei, doamna Josephine Barry. Desi se temea ca Marilla va fi impotriva, Anne este surprinsa ca aceasta nu numai ca este de acord, in plus ii face si hainute noi pentru acesta ocazie.
Vine si ziua mult asteptata si cele doua prietene sunt conduse de domnul Barry pana in cel mai mare oras de pe insula - Charlottetown. Ele gasesc subiect de discutie tot drumul si sunt intampinate de doamna Josephine Barry care le pregatise o camera de oaspeti, asa cum le promisese atunci cand fusese in Avonlea.Fetele viziteaza casa si Anne admira perdelele si covorul, dupa care ii spune Dianei ca sunt minunate dar nu se simte in largul ei si in plus, nu ai nevoie de imaginatie daca esti bogat...
La targ erau foarte multi oameni. Puteau fi gasite animale si unelte si lucrurile aduse si expuse castigasera si premii. Anne si Diana  regasesc cu surprindere si placere o broderie realizata de Josie, apoi zaresc merele cu care tatal lui Jane castigase locul 2, sau porcii domnului Bell. In sfarsit la lactate locul intai fusese castigat de doamna Lynde. Fetele au laudat-o, iar doamna Barry s-a aratat interesata sa incerce bunatatile preparate de aceasta. Toata atmosfera cordiala fu insa spulberata odata ce doamna Barry a mentionat ca urmau sa mearga la cursele de cai. Aici, Diana a vrut sa o convinga pe Anne sa parieze pe un cal roscat, dar aceasta s-a abtinut, bucurandu-se ca are o prietena in doamna Allan, sotia pastorului si confesoarea sa, dar si ca nu a pierdut banii, ceea ce s-ar fi intamplat daca ar fi acceptat pariul.
Dupa aceea s-au mai dat in carusel, au vazut un balon si Anne s-a gandit ca si ea ar vrea sa zboare cu balonul, doamna Barry le-a dus la diverse standuri cu jocuri, printre care unul in care o pasare iti oferea un biletel. Pe al lui Anne scria ca se va marita cu un barbat brunet si va trai peste mari... Pana la urma aceasta a concluzionat ca este cam devreme pentru ca sa se gandeasca la asa ceva...
Seara, Anne se gandeste ca e fericita ca a castigat Josie si se gandeste ca astfel devine mai buna. In acelasi timp se gandeste ca sa doarma in camera de oaspeti nu este ce isi imaginase si ajunge la concluzia ca se pare ca ce iti doresti cand esti mic nu mai e nici pe jumatate asa cum ti-ai imaginat ca va fi, atunci cand il primesti si astfel realiza ca atunci cand cresti te schimbi mult.
Impreuna cu doamna Barry, fetele merg in parc, iar dupa masa la concert la Academia de muzica. Pentru Anne concertul a fost fantastic si s-a lasat purtata de muzica cu totul. La final, intrebata de doamna Barry de ce este trista, ea raspunde a fost atat de minunat pentru ea concertul, incat simte ca parca a pierdut ceva. Atunci doamna Barry le duce sa manance inghetata si acest lucru ii schimba starea de spirit Annei in bine. Diana este entuziasmata si spune ca ea crede ca s-a nascut pentru a trai la oras. Intrebata de matusa Josephine ce parere are, Anne raspunde ca trebuie sa se gandeasca bine inainte sa raspunda si va face acest lucru la noapte.
Vine si ziua de vineri si tatal Dianei urmeaza sa le duca pe fete acasa. Acestea isi iau la revedere de la matusa Josephine, Anne o ia de gat si o pupa, dupa care ii raspunde la intrebarea pusa cu o seara inainte, spunandu-i ca ea nu s-a nascut pentru oras si nici nu regreta acest lucru. Bineinteles, este placut sa mananci din cand in cand inghetata la 11 noaptea, dar ea prefera ca la 11 sa fie la etaj in casuta adormita cu acoperis verde.
Dupa ce pleaca fetele, Josephine Barry se gandeste ca daca ar avea un copil ca Anne ar fi mai buna si mai vesela si realizeaza ca Marilla a facut bine atunci cand a luat-o pe Anne.
In Avonlea, Marilla o asteapta pe Anne, uitandu-se in departare din cand in cand. Cand incep sa vada locurile atat de cunoscute si dragi lor, fetele se insufletesc. Dupa ce isi ia la revedere de la Diana si parintii acesteia, Anne alearga spre casa intr-un suflet. Marilla ii pregatise o friptura apetisanta si cei trei mananca impreuna, imediat ce Matthew ajunge de la camp. Dupa masa, Anne le povesteste intamplarile prin care a trecut, concluzionand ca s-a simtit minunat in aceste zile petrecute in Charlottetown, dar momentul cel mai frumos si pretios pentru ea a fost acela in care s-a intors acasa.

Episodul urmator:
Se formeaza grupul celor care urmeaza sa studieza la Colegiul Queen.


(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 

Actualizare video ianuarie 2018 

0 comments :

Trimiteți un comentariu