joi, 13 octombrie 2011

24. "An Affair of Honour" / Giochi pericolosi

Episodul 24:  Problema de onoare, sau joc periculos

Photobucket

Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !
 
24. "An Affair of Honour"


via youtube

24.   Giochi pericolosi
versiune in italiana indisponibila momentan


Rezumat:
Anne se afla  in vizita la Diana. Trecuse o saptamana de cand fusese in vizita la doamna Allan. Impreuna cu celelalte fete, se joaca provocare. Ruby povesteste cum a sarit peste rau, provocata de fratele ei si cum a castigat provocarea. Carrie o provoaca pe Ruby sa urce intr-o salcie. Desi ii e frica de omizi, aceasta se urca. Josie o provoaca pe Jane sa sara intr-un picior si aceasta nu reuseste sa faca fata. Iritata de comportamentul lui Josie, Anne o provoaca sa mearga pe gard. Regreta insa ca a facut acest lucru pentru ca isi aminteste Josie stia sa isi tina echilibrul. Anne povesteste despre o fata care a mers pe acoperis si atunci Josie o provoaca sa mearga pe acoperisul casei familiei Barry. Anne accepta provocarea si fiind o chestiune de onoare, se urca pe acoperis, desi fetele o roaga sa nu faca acest lucru. Josie in schimb este sigura ca Anne nu va indrazni sa mearga pe acoperis si sta foarte calma, pana cand Anne urca si chiar merge, numai ca, la un moment dat se dezechilibreaza si cade. Mama Dianei afla de la Ruby ce s-a intamplat si cand ajunge in locul unde cazuse, Anne isi revenis din lesine, dar o durea foarte rau glezna.
Marilla se afla in gradina cand domnul Barry, insotit de sotia sa si fete, o aduce pe Anne in brate, acasa. Aceasta ii spune Marillei ca sa priveasca parea buna si anume ca nu si-a rupt gatul, dupa care lesina din nou. Din pacate a fost mai grav decat o luxatie, Anne si si-a fracturat glezna si urma sa stea 6 saptamani pana ii trecea. Aceasta intamplare a facut-o pe Marilla sa inteleaca cat de mult tinea la fetita si ca nimeni nu ar si putut sa o inlocuiasca.
Anne vorbeste cu Marilla si ii spune ca nu a putut suferi sa piarda in fata lui Josie si ca nu este deloc placut sa lesini si ca atat de rau a durut-o piciorul atunci cand doctorul s-a uitat sa vada ce are. Anne este preocupata ca va rata si inceputul scolii si isi face problema ca nu cumva Gil (bert) al carui nume nu il pronunta niciodata, sa o depaseasca la invatatura.
Marilla ii aduce mancarea lui Anne care, fiind prima zi de scoala, isi imagineaza cum ar putea arata profesoara ei. Dupa ce pleaca din camera fetitei, Marilla  isi aminteste de prima zi de scoala a Annei. Diana vine sa o vada si  ii povesteste despre domnisoara profesoara, blonda cu ochii albastri, cu niste maneci bufante foarte mari. Diana ii povesteste cum i-a spus profesoarei despre ea si celelalte fete o adduc pe Josie ca sa ii ceara iertare  Annei si se se impace.
Desi era o perioada cu destul de multe treburi de facut, cei doi frati fac fata cu brio. Iar cand Matthew se duce sa vanda ceva in oras, se intalneste cu profesoara lui Anne, care vine cu el sa o viziteze pe convalescenta. Dupa ce  o saluta pe Marilla si ii spune ca a venit sa o vada pe Anne, urca la aceasta in camera si dupa ce bate la usa intra. Crezand ca este Marilla, Anne o intampina cu lucrul de mana pe fata si recitand poezii de prea multa plictiseala. Domnisoara Stacey o ia in brate si o duce la geam, la soare si stau si recita poezii.
Dupa o perioada, doctorul o lasa sa incerce sa mearga si Anne insista sa ia masa cu Marilla si Matthew. Desi se straduieste sa ajunga singura in bucatarie, are totusi nevoie de ajutorul lui Matthew. Petrec seara impreuna si Anne povesteste din timpul convalescentei. Pana la urma toti ajung sa rada cand Marilla ii spune Annei ca bine ca nu si-a scrantit limba - aluzie la faptul ca toata seara nu se oprise din vorbit.

Episodul urmator:
o scrisoare...


(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 

Actualizare video ianuarie 2018 

0 comments :

Trimiteți un comentariu