joi, 6 octombrie 2011

19. "Diana's Birthday" / Il compleanno di Diana

Episodul 19: Ziua de nastere a Dianei


Photobucket

Azi este ziua lui Buni (again). Ce coincidenta sa fie vorba tot despre o zi de nastere si in episodul de azi, nu? Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !
 
19. "Diana's Birthday"


via youtube

19. Il compleanno di Diana
versiune in italiana indisponibila momentan


Rezumat:
A trecut mai bine de o luna de cand cele doua prietene sunt din nou de nedespartit. Luna februarie este foarte friguroasa. Anne si Diana vorbesc prin mesaje pe care si le trimit cu ajutorul lumanarii si a unei hartii. Dupa ce descifreaza mesajul de la prietena sa, Anne alearga sa o roage pe Marilla sa vada despre ce este vorba. Marilla o lasa sa plece 10 minute, iar Anne se intoarce degraba foarte entuziasmata. A doua zi era ziua Dianei si fusese invitata acasa la aceasta, unde urma sa ramana peste noapte, dar si la concertul organizat in clubul de dezbateri. Marilla nu este de acord, pentru ca era foarte frig si nu voia ca Anne sa raceasca si sa stea pana la o ora asa tarzie printre straini. Anne este suparata dar spre deosebire de alte dati isi stapaneste rabufnirile. Mai incearca sa o convinga pe Marilla spunandu-i ca urma sa stea in camera de oaspeti la Diana, dar nici acesta nu este un argument suficient de puternic pentru a-i schimba parerea Marillei.
Matthew este insa de parere ca Anne ar trebui sa mearga si pana la urma, a doua zi cand Anne spala vasele, acesta o convinge pe Marilla sa ii dea voie. Anne este incredibil de fericita si iar o imbratiseaza pe Marilla.
La scoala este atat de fericita ca urma sa petreaca acea zi impreuna cu prietena sa, incat il lasa pe Gilbert sa se afirme la geometrie.
Ajunse la Diana, mananca bunatati si apoi petrec un timp incercand mai multe coafuri, pentru a ajunge sa se pieptene ca deobicei si a fi gata de plecare atunci cand verisorii Dianei venisera sa le ia cu sania. La club Anne urmareste cu emotie toate numerele pregatite pentru respectiva serbare, mai putin unul, cel pregatit de Gilbert.
Ajung seara tarziu acasa, pe la ora 11 si pregatindu-se de somn, la sugestia lui Anne alearga si sar in pat... Ce nu stiau ele era insa faptul ca matusa Dianei, domnisoara Josephine Barry, venise in vizita din Charlottetown, unde locuia. Dupa isprava cele doua fete merg in camera Dianei unde dorm impreuna cu micuta Minnie May.
A doua zi, matusa Dianei nu vine la micul dejun, asa ca Anne afla urmarile sariturii lor in pat abia dupa amiaza, cand o viziteaza pe doamna Lynde. Matusa Dianei era foarte suparata si se hotarase sa nu o mai ajute pe aceasta sa ia lectii de pian. Anne merge la Diana acasa si vorbeste cu matusa acesteia si ajung pana la urma chiar sa se imprieteneasca, aceasta ramanand in Avonlea timp de o luna si invitand-o pe Anne in vizita la ea. 

Episodul urmator:
La Green Gables vine primavara !


(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 

Actualizare video ianuarie 2018 

0 comments :

Trimiteți un comentariu