luni, 3 octombrie 2011

16. "Diana is Invited to Tea" / Anna invita Diana a casa

Episodul 16: Diana este invitata la ceai

Photobucket

Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !
 
16. "Diana is Invited to Tea"

via youtube

16. Anna invita Diana a casa
versiune in italiana indisponibila momentan


Rezumat:
Si in Avonlea, la Green Gables suntem in luna octombrie, o luna frumoasa cu frunze ruginii, fara de care Anne nu isi poate inchipui toamna. Aceasta si-a luat cateva crengute cu frunze pentru a-si infrumuseta camera, promitand Marillei sa nu faca mizerie in casa.
Marilla urmeaza sa plece dupa amiaza la Aid Society si ii atrage atentia Annei sa incalzeasca mancarea pentru cand vine Matthew sa manance si sa nu uite sa faca ceai, ca ultima data. Mai mult, ii spune ca o poate invita pe Diana la ceai. Anne este foarte fericita si faptul ca prietena sa va veni sa petreaca dupa amiaza impreuna o face sa priveasca cu bucurie ceea ce avea de facut in casa.
In timp ce o ajuta pe Marilla sa aduca lemne in ladita din bucatarie, cele doua discuta despre ce poate Anne sa faca si ce nu: nu poate folosi setul de ceai cu flori, dar poate sa o serveasca pe Diana cu sirop de zmeura si prajiturele si bineinteles sa culeaga mere din livada.
Anne alearga intr-un suflet si ii face o invitatie cordiala prietenei sale, care se prezinta la ora stabilita imbracata cu una dintre cele mai bune rochite. Cele doua se joaca si fac conversatie, dupa care merg in livada unde mananca mere. Dupa ce culeg un cos cu mere intra in casa si cum Dianei ii era sete, Anne alearga sa o serveasca pe aceasta cu suc de zmeura, in timp ce ea pune de ceai.
Anne vede sticla sus pe raft, in camara si o aduce in bucatarie. Amandoua se uita cat de frumos arata sucul din sticla, dar anne nu bea pentru ca mancase prea multe fructe. Diana in schimb,  bea cu pofta si nu se opreste la un pahar, ci bea trei, in timp ce Anne pregatea ceaiul si ii povestea ca nu prea are imaginatie gand vine vorba de gatit, dar ca isi imaginase o poveste in care o ingrijea pe Diana care se imbolnavise de varsat de vant si aceasta se facuse bine, in schimb Anne murise. Diana o asculta emotionata si continua sa bea suc. Cand Anne se pregatea sa aduca prajiturile, o aude pe prietena sa care sughite si ii spune ca se simte rau si vrea sa mearga acasa. Anne nu intelege ce a patit si  ii spune ca o va ingriji numai sa ramana la ceai. Cand o intreaba ce are, Diana ii raspunde ca este foarte ametita si vrea sa plece acasa. Anne alearga sa ii aduca palaria, dupa care pleaca amandoua spre casa Dianei. Pe drum aceasta rade si se comporta ciudat. Anne nu intelege nimic din ce se intampla, in timp ce Diana se indreapta spre casa. Intoarsa acasa, Anne se aseaza la masa si incepe sa planga nefericita ca prietena sa nu ramasese la ceai.
Duminica a fost o zi ploiasa  si anne era trista. Dupa amiaza, Marilla si Matthew erau amandoi in bucatarie, cand Anne care fusese la doamna Lynde unde o trimisese Marilla, se intoarce acasa plangand disperata. Intrebata de ce plange, aceasta povesteste pana la urma ce i se intamplase. Doamna Lynde fusese la doamna Barry, mama Dianei. Aceasta ii povestise cum Anne o imbatase pe Diana si apoi o trimisese asa inapoi acasa. Anne era disperata pentru ca mama Dianei nu voia sa o mai lase pe aceasta sa se joace cu Anne, crezand ca acesta o imbatase intentionat.
Marilla o intreaba cu ce a tratat-o pe Diana si Anne ii raspunde ca a servit-o cu suc. Cand merge in camara Marilla vede sticla si pufneste in ras, dandu-si seama de incurcatura. O intreaba pe Anne daca nu poate face diferenta intre vin si suc, iar aceasta ii spune ca nu l-a gustat, pentru ca incerca sa fie o gazda ospitaliera si se ocupa de ceai. Marilla spune ca Diana ar trebui pedepsita pentru ca a fost atat de lacoma incat sa bea 3 pahare mari de vin, in mod normal acel vin nefacand rau. Ea ii spune lui Anne sa nu mai planga si pleaca sa lamureasca incurcatura cu mama Dianei. Se intoarce acasa insa fara vesti bune, mama Dianei necrezand-o si continuand sa nu vrea sa o mai lase pe Diana sa se joace cu Anne. Marilla ii spusese acesteia ca Diana nu ar fi trebuit sa bea atatea pahare, pentru ca si daca ar fi fost suc i s-ar fi putut face rau...
Anne alearga acasa la Diana sa isi ceara iertare. Ea ii spune mamei acesteia ca nu a vrut sa o imbete pe Diana, cea mai buna prietena a ei. Doamna Barry este insa de neinduplecat, in plus Diana plecase la Carmody cu tatal ei, asa ca Anne nu poate nici macar sa isi ia ramas bun si se intoarce plangand acasa. Asa si adoarme, plangand, in timp ce Marilla o vegheaza.

Episodul urmator:
Anne se intoarce la scoala... maine:P.

(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 

Actualizare video ianuarie 2018 

0 comments :

Trimiteți un comentariu