duminică, 11 septembrie 2011

Frankenstein

Buna!! Povestea de astazi este mai speciala.. este de fapt ecranizarea animata a unui roman scris in 1818 de catre Mary Shelley. Probabil ati mai auzit vorbindu-se de Frankenstein si creatia sa... Nu stiu de ce dar exista o tendinta de a confunda creatia cu creatorul... pentru ca pana la urma Victor Frankenstein este cel care a creat un "om"... 





video via youtube

 Rezumat:
Doctorul  Frankenstein se afla intr-o noapte ploiasa in cimitir.. de unde a luat doua maini pentru creatura pe care incerca sa o aduca la viata in laboratorul sau aflat intr-un castel ocolit de sateni. Folosindu-se de puterea fulgerelor, omul de stiinta incerca sa dea viata unei creaturi alcatuita din parti pe care doctorul le luase de la diversi oameni decedati si le cususe la un loc.

Un fulger mai puternic distruse aparatura si il facu pe Frankenstein sa creada ca experimentul esuase, din nou. Dar de data aceasta ceva se intamplase si creatura incepu sa se miste. Un nou fulger care atinse, il facu sa reactioneze violent si sa isi ucida creatorul.
Monstru iesi din castel si de atunci incepu sa faca victime pe unde mergea - oamenii se speriau de el, tipau ingroziti si el, la randul sau speriat ii ucidea. Nu isi dadea insa seama ce face... Raspandise insa teroarea in randul satenilor si acestia hotarara sa isi uneasca fortele pentru a-si recapata viata linistita. 
In acest timp mosntru intalni o fetita care culegea flori pentru a i le duce bunicului sau. Cand il vazu aceasta nu se sperie si nici nu tipa, cum faceau ceilalti, ci, zambindu-i, ii oferi flori.. pentru prima data monstrul intalnise pe cineva care il trata in acest mod, asa ca atunci cand auzi cainii celor care il cautau o lua pe micuta pe umar si o duse in castelul doctorului unde se si adapostea. Dupa aceea pleca sa ii aduca acesteia flori..
Condusi de urmele lasate de mosntru, oamenii ajunsera la castel si il incendiara sperand ca in acest mod vor reusi sa il prinda pe cel care ii terorizase. Acesta era insa plecat sa culeaga flori si cand se intoarse se grabi sa intre in castel pentru a-i duce micutei florile culese. Fu grav ranit de oameni si cu ultimele forte ajunse la micuta pe care o apara cu propriul trup cand castelul se prabusea mistuit de flacari. 
Lumea credea ca nu mai este nimeni in viata cand, de sub ruine, monstru aparu tinand in brate pe micuta sa prietena. Fetita, recunoscandu-si tatal printre cei care il vanau pe monstru ii spuse ca acel om ii salvase viata si se purtase foarte frumos cu ea. Grav ranit, "omul" creat de Frankenstein muri, fara sa stie ce grozavii facuse, cu un zambet pe buze, pentru ca isi facuse o mica prietena care il invatase ce este .. bunatatea si frumosul.

0 comments :

Trimiteți un comentariu