luni, 26 septembrie 2011

11. "Anne Loses the Amethyst Brooch" / Marilla perde una spilla di ametista

Episodul 11: Anne pierde brosa cu ametist a Marillei ?

Photobucket

Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !
 
11. "Anne Loses the Amethyst Brooch"


via youtube

11. Marilla perde una spilla di ametista
versiune in italiana indisponibila momentan


Rezumat:
Anne petrece vara jucandu-se cu prietena sa, Diana. Pe la sfarsitul verii, intr-una din zile, Anne ajunge cu jumatate de ora mai tarziu decat ii promisese Marillei. Inainte sa intre in casa merge la Matthew care taia lemne si ii povesteste ca in curand se va organiza un picnic si ca se va aduce inghetata - la care visa inca de cand auzise de la  Diana despre acel eveniment. Ea ii spune lui Matthew ca la Idlewild unde isi construisera casuta le lipsea ceva si acesta ghiceste ce - o masuta- si ii promite ca ii va face una.
Vazand ca nu mai vine, Marilla o cheama in casa si ii atrage atentia asupra ceasului. Anne ii povesteste insa cu mult entuziasm despre picnicul organizat de scoala de duminica si de faptul ca fiecare copil va avea nevoie de un cos cu merinde. Marilla ii spune ca o va lasa sa mearga, bineinteles si ca ii va face si cosul cu merinde, iar Anne ii sare de gat. Marilla ii spune ca vrea de mai mult timp sa o invete de gateasca, dar a asteptat sa fie mai putin imprastiata. Si o pune sa coasa pentru ca astfel facea ceva util si se si disciplina dar Anne este atat de entuziasmata... incat nu se mai opreste din vorbit.
Ploua cu patru zile inainte de picnic iar Anne parea pierduta in ganduri, dar duminica era soare si preotul i-a anuntat la slujba despre picnicul de miercuri, facut pentru ca se sfarsea vara. Anne este foarte emotionata si ii spune lui Marilla pe drum acest lucru, iar aceasta ii spune ca pune prea mult suflet si va fi dezamagita. Anne observa brosa de la gatul Marillei si ii spune ca ii place ametistul mai mult decat diamantele despre care avea alta parere si cand a vazut unul a fost dezamagita.
Marilla pleaca la Aid Society si o roaga pe Anne sa o ajute cu o cutie. Cand trece pe langa camera Marillei, ametistele vede brosa intr-o perna de ace. Isi imagineaza ca ametistele sunt sufletul violetelor si probeaza brosa..
Seara, Anne alege mazarea si Marilla o intreaba daca a vazut brosa pentru ca o cauta. Anne ii spune ca a vazut-o dupa-amiaza si ca s-a uitat la ea si a probat-o. Marilla ii atrage atentia ca nu a facut bine si ca nu are voie sa faca asa. Anne ii raspunde ca nu si-a dar seama ca face rau si ca nu va mai face asa ceva.
Marilla merge sa caute din nou brosa si nu o gaseste nicaieri, asa ca se intoarce la Anne si o intreaba ce a facut cu brosa. Anne ii spune din nou ce a facut, dar Anne nu o crede si o pedepseste sa mearga in camera ei pana va marturisi. Asa ca Anne merge in camera ei oftand. Marilla stie ca Anne nu a furat-o si ca poate a pierdut-o cand s-a lasat influentata de imaginatie, dar nu suporta incertitudinea nestiind daca Anne o minte sau nu.
In acest timp Anne nu manca si statea in camera ei. Marilla cauta in continuare brosa, dar nu o gaseste asa ca se gandeste ca pana la urma fetita a mintit. Se gandeste ca sa o tina in camera pana marturiseste, pentru ca metoda a mai functionat. Marilla este pusa in dificultate - trebuie sa o pedepseasca singura, pentru ca Matthew nu vrea sa se implice in aceasta problema.
Cu o zi inainte de picnic, Marilla e inca suparata si crede ca Anne a pierdut brosa si o minte. Matthew ii face masa pentru Idlewind, iar Anne e furioasa si suparata pentru ca nu e crezuta. Seara, Marilla care este foarte obosita de intreaga situatie, vine la Anne ca sa o faca sa martusriseasca. Inssa ea nu stie ce sa faca pentru ca nu luase brosa si nu putea marturisi ceva ce nu facuse. In plus era disperata pentru ca vroia sa mearga la picnic a doua zi... dar Marilla ii spune ca nu va merge pana nu va marturisi.

Episodul urmator:
Anne se pregateste se marturiseasca in dimineata zilei in care urma sa aiba loc picnicul.. Oare ce se va mai intamplat? Aflam maine!!

(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 

Actualizare video ianuarie 2018 

0 comments :

Trimiteți un comentariu