joi, 15 septembrie 2011

04. "Anne's History" / Anna racconta la sua storia

Episodul 4: Povestea Annei

Photobucket

Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta ! Si pentru ca pentru mine scoala va incepe mereu pe 15 septembrie, va urez bafta in noul an scolar:)
 
04.  "Anne's History"

via youtube

04.  Anna racconta la sua storia
 versiune in italiana indisponibila momentan


Rezumat:
Anne pleaca impreuna cu Marilla catre White Sands pentru ca aceasta din urma sa-i vorbeasca doamnei Spencer despre incurcatura. Anne se hotaraste sa nu fie trista si sa se bucure de calatorie... desi ii este greu. Ea admira trandafirii si se gandeste cat de frumosi sunt cei roz, dupa care isi reaminteste ca ea, cu parul atat de rosu, nu ar fi putut purta acea culoare. O intreaba pe Marilla daca a auzit de persoane carora li s-a schimbat culoarea parului, si este dezamagita sa afle ca nu, gandindu-se ca astfel are o multime de sperante ingropate... Marilla ii spune lui Anne ca daca tot vrea sa vorbeasca sa ii povesteasca viata ei de pana atunci, dar aceasta nu vrea...
In timp ce merg pe langa tarm, apare o vecina a Marillei care dupa cediscuta despre faptul ca ar fi trebuit sa adopte un baiat o face pe Anne demna de mila. Auzind aceste vorbe, aceasta nu mai poate suporta si fuge pe camp langa un gard. Dupa un timp Anne se intoarce, isi cere scuze, si incepe sa ii povesteasca Marillei : se nascuse in luna martie, cu 11 ani in urma, Bolingbroke, Nova ScotiaParintii sai, Walter si Bertha erau profesori la liceul din oras. Cand vine vorba de numele parintilor, Anne  face o mica pauza, manifestandu=si bucuria ca parintii sai aveau asa nume frumoase. Atunci Marilla ii spune ca numele nu conteaza atata timp cat omul este om, dar desi citise din Shakespeare - Romeo si Julieta si isi amintea fragmentul cu trandafirul care oricum s-ar numi ar mirosi la fel de frumos, Anne nu reuseste sa fie de acord cu asa ceva.
Anne nu isi aminteste casa in care parintii sai locuiau si in care ea s-a nascut, dar ii place sa si-o imagineze. Cand s-a nascut era un copilas foarte firav si chiar se intreba cum era asa ceva posibil cand mama ei era o frumusete. Marilla i-a spus ca mamele isi iubesc neconditionat copiii si atunci Anne s-a bucurat foarte tare pentru ca mama ei a iubit-o. Din pacate mama ei a murit de febra atunci cand ea avea 3 luni, iar tatal ei a urmat-o la cateva zile.. astfel a ramas singura pe lume. Anne ii spune Marillei cat d emult si-ar fi dorit sa poata spuna mama cuiva, dar nu a avut ocazia... dupa care urmeaza o pauza, iar Marilla o lasa sa reia povestirea atunci cand va simti nevoia.
Ramasa singura pe lume, pentru ca parintii nu aveau rude si cum nimeni nu o voia, Anne este luata in grija de doamna Thomas. Aceasta era saraca si avea un sot betiv.. si cand Anne a implinit 4 ani s-au mutat, iar ea avea grija de copiii mai mici. Cum domnul Thomas a murit calcat de tren, Anne s-a trezit iar singura pe lume si a fost luata acasa de doamna Hammond care auzise ca stie sa aiba grija de copii. Aceasta avea 8 copii (3 perechi de gemeni) si sotul sau o mica afacere cu lemne. Cand acesta a murit, doamna Hammond  si-a impartit copiii la rude, iar Anne a trebuit sa mearga la orfelinatul din Hopetown - si povestea vietii ei, nici acolo nu era dorita, pentru ca orfelinatul era prea aglomerat.
Cu o jumatate de an in urma, venise la orfelinat doamna Spencer. Marilla o intreaba pe Anne daca a fost la scoala si aceasta ii raspunde ca da, dar nu periodic pentru ca aflandu-se foarte departe nu putea ajunge pe vreme rea.. Ea spune ca ii place foarte mult sa citeasca si stie poezii, ca pretuia foarte mult cartile pe care parintii i le-au lasat mostenire dar ca, din greseala, cand a plecat la orfelinat le-a aruncat, crezand ca sunt gunoaie. Marilla  o intreaba cum s-au purtat cele doua doamne cu ea, la care ea spune ca au incercat sa fie bune, cu siguranta, asa ca nu se putea supara daca nu erau mereu bune, mai ales ca una avea un sot betiv si cealalta trei randuri de gemeni..
Marilla  nu a mai pus nici o intrebare si a cazut pe ganduri... Anne admira pescarusii si isi aminteste de o calatorie organiztaa de cu  domnul Thomas... cand vede in departare o cladire alba.. O intreaba pe Marilla  despre ces este vorba si cand aceasta ii confirma banuiala ca acolo era hotelul White Sands se intristeaza..

Episodul urmator:
Doamna Spencer isi da seama de greseala si o bunica vine sa o vada pe Anne...



(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 

Actualizare video ianuarie 2018 

0 comments :

Trimiteți un comentariu