vineri, 5 august 2011

45. Le témoin (Martorul)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYQuZoDz5Ni9y-effD-8ihWrgsb440J20Ik6aaKEOcKr-9_eDKVGDUn2MSkVjdMQsCSFFioOue4OBMkbb372b6La92HhUaV-wYIIry24eU0TiHVx4-TZpBirmTqM2KxYIpEmHqLp54iZ4U/s1600/sandy.jpg

Acest episod este cu subtitrare in limba romana. Ca deobicei veti gasi si rezumatul:)! La finalul articolul se gaseste si varianta nesubtitrata, pentru cei care doresc sa vizioneze astfel episodul. Mai sunt doua episoade!!
Actualizare 2017 - episodul in franceza la finalul articolului.
Rezumat:
Sandy si Ricky au fost rapiti de un omul lui Giraudeau si Mark insotit de Tambour porneste in cautarea lor. Edward  il anunta pe domnul Ronwood despre cele intamplate si acesta incearca sa ia legatura cu rapitorul prin intermediul transmitatorului din masina. Acesta ii ameninta pe Sandy si Ricky cu pistolul si le cere sa il puna in legatura cu seful lor, dar Sandy reuseste sa il faca sa scape pistolul cand acesta apasa pe diverse butoane de la panoul de comanda.
Mark si Tambour ii gasisera si in timp ce catelul o dezleaga pe Sandy, intre raufacator si Mark are loc o bataie. Cand apare Sandy ii distrage atentia lui Mark si acesta este prins de raufacator care ameninta ca ii rupe mana daca nu intra toata lumea in masina. Sandy il roaga sa nu faca asa ceva pentru ca Mark este pictor, dar acesta din urma insista ca ceilalti sa se salveze, si isi cere scuze ca in ultima perioada s-a gandit numai la el si a fost egoist.
Politia ajunge la timp si raufacatorul este arestat, dar chiar si asa Sandy tine sa ii multumeasca pentru ca ar fi putut sa ii rupa mana lui Mark daca ar fi vrut, nu? Si in sfarsit se reintalnesc Mark si Sandy!!! (:D). El ii da vestea buna, ca a gasit pe cineva care ii poate ajuta cu informatii referitoare la mama ei si pleaca spre Toulon unde locuia marinarul respectiv.
Ajunsi in localitate, cei trei il cauta pe Roland, supravietuitorul de pe Ralph. Acesta nu murise in explozia provocata de munitia aflata la bordul lui Ralph pentru ca era inchis si acum isi petrecea viata prin baruri, band pana nu mai putea. Tot golind o sticla il gasesc si cei trei, undeva pe un chei. Cand il roaga sa povesteasca despre naufragiata salvata el se face ca nu stie, motivand ca bea ca sa uite. Nici un argument nu il convinge si dupa ce isi termina bautura adoarme.
A doua zi, Roland se trezeste in masina-sandy, unde fusese adus de Sandy, Mark, Ricky si probabil Tambour:P. Nici acum nu vrea sa vorbeasca despre noaptea naufragiului... iar Mark incearca sa il ameninte, moment in care Sandy il roaga sa il lase pe marinar sa plece, mai mult ii multumeste acestuia pentru ca a salvat viata unui om - si ea fiind salvata de tatal ei adoptiv si domnul Ronwood. vazand acest lucru si probabil sensibilizat de rugamintile lui Mark si Ricky, Roland povesteste despre noaptea naufragiului. Ralph- vasul pe care se afla el, facea contrabanda si desi auzise semnalul SOS au pastrat distanta. A doua zi dupa ce au mutat marfa pe un alt vas care asteptase furtna sa treaca, zarise in apa agatata de un rest de vas o tanara pe care o luase la bord. Toti camarazii sai fusesera impotriva acestui lucru temandu-se sa nu ajunga la inchisoare din aceasta cauza. Tanara isi pierduse memoria insa. Vazand planurile pe care camarazii sai si le faceau in ceea ce o privea pe tanara, Roland s-a hotarat sa o ajute sa fuga si ajunsi in apropierea Corsicai, ii dadu ceva de mancare si un colac si ii spuse sa inoate inspre far. Tocmai atunci a aparut un camarad de-al lui, Maurice care vrea sa il impiedice sa o salveze pe femeie. Aceasta se arunca in cele din urma in apa si cei doi marinari se bat, iar Maurice moare, injunghiat cu propriul cutit. De atunci Roland s-a apucat sa bea, dar acum in sfarsit reusise sa se destainuie si se simtea oarecum eliberat. Sandy ii spune ca s-a aflat in "legitima aparare" si ca il vor sustine si isi iau la revedere Roland dorindu-i sa-si regaseasca mama.
Domnul Ronwood suna pentru a vorbi cu Mark si a-i reaminti de promisiunea facuta lui Edward de a face portretul surorii sale Linda si dupa o discutie cu Sandy si Ricky acesta hotaraste sa plece la Paris, in timp ce cei doi insotiti de Tambour pleaca spre Corsica.

Versiunea in limba franceza fara traducere via ButokaiNoTaiken

0 comments :

Trimiteți un comentariu