marți, 2 august 2011

42. Prise de conscience (Revelatia)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYQuZoDz5Ni9y-effD-8ihWrgsb440J20Ik6aaKEOcKr-9_eDKVGDUn2MSkVjdMQsCSFFioOue4OBMkbb372b6La92HhUaV-wYIIry24eU0TiHVx4-TZpBirmTqM2KxYIpEmHqLp54iZ4U/s1600/sandy.jpg

Acest episod este cu subtitrare in limba romana. Ca deobicei veti gasi si rezumatul:)!
Actualizare 2017


via  cavalerul11

Sau in franceza:

Rezumat:
Sandy a inteles in urma aventurii din episodul de ieri ca trebuie sa isi continuie cariera de ziarist in paralel cu cercetarile pe care le face pentru a-si gasi mama. Din pacate a pierdut urma acesteia si nu mai stie ce sa faca.
In acest timp, Mark se afla in Pirinei unde picteaza. Cand se pregateste sa ii trimita domnului Luisane (criticul de arta care il ajutase cand era in Grecia) un tablou, cel de la ghiseul postal ii da un pachet care sosise pe numele sau.
Ajuns acasa, intr-o cabana de pe munte, Mark deschide pachetul si gaseste o trusa cu ustensile pentru pictat. Domnul Luisane ii trimisese si un bilet in care ii scria ca vrea sa il incurajeze, pentru ca stie ca trece prin momente dificile si ca atunci cand asteapta ca Mark sa ii trimita tabloul de care este el cel mai mandru. Citind aceste randuri, Mark se gandi ca tabloul trimis era mediocru si alearga sa il recupereze. Din pacate ajunge prea tarziu, masina postei tocmai pleaca. Imprumuta (fortat) o motoreta de la un barbat care se afla in apropriere si incearca sa prinda din urma masina postei. Cei doi angajati refuza sa il ajute, Mark ajungand intr-o rapa.
Cand reuseste sa ajunga inapoi pe drum, vede masina luand-o pe alt drum decat cel normal dupa care isi pierde cunostinta. Ce nu stia el era faptul ca masina fusese luata de hoti care ii adormisera pe cei doi angajati crezand ca transporta bani.
Sandy afla dintr-un articol pe care i-l aduce Ricky despre furt si implicarea lui Mark in acesta asa ca pleaca sa afle detalii convinsa fiind de nevinovatia lui. Ajunsa in orasel se intalneste cu Kitty si Alex si merg impreuna cu politia la cabana unde locuia Mark pentru a fi acolo daca acesta s-ar fi intors. Mark nu stie nimic despre ce se intamplase si afla cu surprindere ascuns langa unul dintre geamurile cabanei. 
Fiind descoperit de un politist el imprumuta din nou motoreta si pleaca in cautarea hotilor pentru a isi dovedi nevinovatia si a recupera tabloul. Atat Kitty care ii interzisese lui Sandy sa atinga orice obiect care ii apartinea lui Mark, cat si Sandy sunt convinse ca Mark este nevinovat.
Sandy impreuna cu Tambour si Ricky pleaca pe urmele lui Mark - gasind astfel motoreta si un bilet in care acesta isi scria nevinovatia si dorinta de a-i prinde pe hoti. Inspectoriul nu il crede insa, deducand ca este o manevra de a le distrage atentia, dar Sandy isi continua cautarile.
Intre timp Mark ajunge la o pestera unde fusese ascunsa masina si dupa ce ii trezeste pe cei doi angajati afla ca fusesera pradati si adormiti de doi indivizi. Acestia nu luasera decat tabloul asa ca Mark isi continua cautarile pe urmele celor doi care isi inchipuisera ca au dat lovitura din moment ce tabloul ii era adresat unui critic de arta celebru. 
Ajung si Sandy, Tambour si Ricky in pestera si afland de la lucratorii de la posta ca Mark plecase pe urmele hotilor, pornesc la randul lor la drum. Tambour gaseste scrisoarea pe care Mark o primise de la domnul Luisane si Sandy isi da seama ca trebuie sa faca ceva pentru ca Mark sa nu isi piarda din nou increderea in sine.
Mark reuseste sa ii ajunga din urma pe hoti dar acestia nu se lasa cu una cu doua, impingandu-l intr-o rapa. In cadere este zarit de Kitty care alearga sa il gaseasca, urmata de Sandy si Ricky, in timp ce Scapa pleaca sa recupereze tabloul. Mark se ascunde de cele doua si este iar ajutat sa scape de Alex. Acesta insa ii vorbeste despre motivele sale, destul de dur pentru a-l trezi la realitate. Ii spune ca inital il ajutase pentru ca era posesiv si nu isi dorea ca Sandy sa il intalneasca si ca acum a vrut sa evite o intalnire neplacuta pentru Kitty.  Ii mai spune ca daca iubeste atat pictura ar trebui sa nu ma fuga atat de ceilalti care cred atat in el si care sufera din cauza comportamentului sau egoist pana la urma. Mark spune ca el a luat o hotarare atunci cand a plecat in seara logodnei dar Alex il contrazice amintindu-i ca nu face altceva decat sa fuga si ca ar trebui sa-i vorbeasca lui Kitty, chiar daca cei din familia Shearer nu sunt obisnuiti cu refuzuri, aceasta facandu-si atatea iluzii ca se va marita cu el.
Cand isi vede tabloul facut bucati, pentru ca Scapa cazuse in prapastie si-l scapase, Mark realizeaza ca ceea ce ii spusese Alex este adevarat si are o revelatie a situatiei in care se afla de fapt, limitele pe care trebuia sa le depaseasca fiind cele pe care singur si le impunea, asa cum ii spunea si Alex. Si Sandy spera ca Mark va reusi sa iasa din acea capcana in care singur se izolase si sa paseasca fara frica in viata.

0 comments :

Trimiteți un comentariu