duminică, 17 iulie 2011

La storia di Eco e Narciso (Povestea lui Eco si Narcis)

Sunteti pregatiti pentru o noua poveste de duminica? Mie mi-a placut foarte mult cum a fost ecranizata aceasta leganda.. :D


video via youtube

Rezumat:
Narcis era un tanar foarte frumos care isi petrecea timpul alergand prin padure la vanatoare. El furase inimile nimfelor care il urmau incercand sa il vrajeasca. El insa parca nu le vedea. Si Eco era indragostita de el, dar nu indraznise niciodata sa se apropie... In plus ea avea o sarcina de implinit.

Hera, "regina" zeilor o pusese pe Eco sa il urmareasca pe Zeus, pentru ca era foarte geloasa. Cum Eco uitase ce trebuia sa faca o pedepseste si astfel ea nu mai putea vorbi, ci doar repeta ultimele cuvinte pe care le auzea... Astfel pedepsita si izgonita din Olimp, frumoasa nimfa pleca in padure. Acolo il zari pentru prima data neinconjurat de celelalte nimfe pe Narcis. Cand acesta isi chema cainele ea repeta ultimele cuvinte auzite. Si la orice intrebare ii punea Narcis, Eco raspundea bineinteles cu ultimele cuvinte auzite.. astfel incat acesta o crezu nebuna si fugi de ea.
Indurerata, Eco merse langa un rau si se ascunse in spatele unei cascade, intr-o pestera. In timp se transforma in stanca, dar vocea ei se mai aude si acum ... ca un ecou.
Nici Narcis nu scapa de pedeapsa.. pentru ca nu stia sa iubeasca, Hera o chema pe zeita razbunarii care impreuna cu Cupidon il facu pe Narcis sa se indragosteasca de propria imagine.. Acesta petrecu o noapte intreaga uitandu-se la imaginea sa reflectata in apele raului... Vazandu-si imaginea trista el, crezand ca vorbeste cu altcineva hotari sa mearga unde se afla cealalta persoana si astfel se arunca in apa. Pe mal, unde statuse, aparu o narcisa - o floare minunata, botezata astfel de nimfe.

0 comments :

Trimiteți un comentariu