duminică, 24 iulie 2011

La principessa più furba del re (Printesa mai isteata decat regele)

Povestea unei fete foarte inteligente care a devenit printesa :P


video via youtube
 Rezumat:
O fata sapa pe pamantul dat in lucru ei si tatalui ei de catre rege. Tot sapand au dat peste un mojar de aur, pe care tatal se hotari sa i-l duca regelui. Fiica sa ii spuse sa mai astepte sa gaseasca si pistilul, altfel cine stie regele s-ar putea sa il acuze ca nu i-a adus tot ce i se cuvenea.
Tatal insa ajunse cu mojar cu tot la palat si bineinteles fu intemnitat, regele considerand ca acela il privase de pistil intentionat.
Sarmanul om statea si plangea in celula sa suparat ca nu si-a ascultat fiica. Un servitor l-a auzit si i-a povestit regelui care a cerut ca tanara sa se prezinte la palat.
El i-a dat sa rezolve un fel de ghicitoare pentru a-si salva tatal din inchisoare si a deveni printesa: trebuia sa vina la palat nici dezbracata, dar nici incaltata, nici calare, dar nici pe jos, nici pe drum dar nici in afara acestuia. Testul parea de nerezolvat, dar tanara se hotari sa incerce. Se imbraca cu ajutorul unei franghii, se lega de cal si merse pe varfuri pe marginea drumului. Astfel isi elibera tatal si deveni printesa.
Peste trei ani, regele trecu printr-un satuc unde un tanar se plangea ca ii fusese luat manzul. Cel care i-l luase spusese ca manzul i se cuvine pentru ca este legat de boul sau... Regele ii dadu dreptate celui cu boul si pleca mai departe. Din intamplare printesa trecu pe acolo si afland necazul tanarului ii sopti ce sa faca, punand o singura conditie: acesta nu trebuia sa spuna cine i-a dat ideea.
Zis si facut, regele il intalni pe tanar incercand sa prinda peste de pe drum. Cand il intreba ce face, acesta ii raspunse ca daca un bou poate sa faca un manz, atunci si el va putea prinde peste pe uscat. Regele vru imediat sa afle a cui a fost ideea si in final tanarul ceda si ii spuse ca printesa.
Regele ii spuse acesteia sa ia ce are mai drag in palat si sa plece. Aceasta fu de acord, dar seara urmau sa mai inchine un pahar de vin...Dupa ce bau vinul atat regele cat si pisica acestuia adormira si se trezira in casa modesta a fetei. Cand regele intreba ce se intampla, aceasta ii raspunde ca i-a indeplinit cerinta: a plecat de la palat cu ce avea mai drag acolo.
Astfel regele invata o lectie si deveni mai intelept:).

0 comments :

Trimiteți un comentariu