duminică, 3 iulie 2011

La leggenda di Rustam e Sohrab ( Legenda lui Rustam si Sohrab)

Buna!! Pentru inceput vom urmari o legenda persana (care face parte din poemul epic Shahnameh ). Este povestea trista a unui mare luptator si a fiului acesta.



video  youtube
Rezumat:
Rustam era un erou persan si isi dovedise priceperea in luptele dintre tara sa si Iran. La un moment dat, aventurandu-se calare ajunge in regatul Samangan care era neutru. Acolo se indragosteste de fiica regelui si se casatoresc.

Un nou razboi izbucneste si regele persan il cheama pe Rustam la datorie. Nestiind daca si cand se va mai intoarce, acesta ii daruieste sotiei care astepta un copil, o bratara pe care sa o puna la mana fiului, sau, daca va avea fiica, sa o poarte ca pandantiv.
Trec anii si Sohrab, fiul marelui luptator, ii calca pe urme, devenind un luptator foarte priceput. Desi nu avea decat 10 ani, el pleaca in fruntea armatei pentru a se lupta cu persii si a-si gasi tatal. Dorinta sa era de a-si reuni familia.
In lupta nimeni nu il atinge si este de neinvins, la fel ca si tatal sau. Dar cand ajunge fata in fata cu Rustam, acesta isi ascunde identitatea si astfel, dupa zile de lupta se petrece o nenorocire. Desi este pe punctul de a birui, Sohrab are un moment de ezitare in fata adversarului si este ucis chiar de tatal sau.
Marele erou neinvins pierde astfel ce avea mai de pret...

0 comments :

Trimiteți un comentariu