duminică, 17 iulie 2011

Il vecchio sultano (Batranul Sultan)

-Sultan-


video via eyoutub

 Rezumat:
A fost odata intr-un satuc din Germania un catel batran, numit Sultan. Acesta isi slujise stapanii toata viata si acum la batranete, devenise mai greoi... Intr-o zi auzi o discutie intre stapan si stapana care ii ridica parul in sus: stapanul voia sa scape de el a doua zi.. Desi stapana sa era de parere ca ar trebui sa il tina pana la final, stapanul se hotari sa il .. impuste! Bietul Sultan, pana si oile il speriau acum (la gandul de a fi impuscat). Asa ca isi facu bagajul si pleca.
Innopta la prietenul sau lupul. Acesta vazand supararea catelului ii promite ca il va ajuta si dupa ce au pus la punct un plan, catelul se intoarse acasa. A doua zi, lupul il fura pe bebelusul stapanilor catelului si fugi cu el in padure. Sultan il recupera si astfel stapanii sa nu numai ca il pastrare alaturi de ei, dar il recompensara si cu o bucata buna de friptura.
Zilele au trecut frumos pana cand lupul il anunta pe catel ca va veni sa fure un miel. Sultan nu avea insa cum sa il lase sa faca asa ceva si lupul isi cam lua bataie de la stapanul catelului. Ranit el trimise vorba prin mistret lui Sultan si il provoca la duel. Catelul veni cu o pisica neagra pe post de martor - pisica avand o voce de speriat.... Cand pisica, lupul si mistretul se intalnira se luara la bataie si numai Sultan scapa fara nici o zgarietura. In sfarsit lupul isi dadu seama ca ceea ce facuse nu era ceva cu care sa se laude, asa ca se impacara si traira toti fericiti :).

0 comments :

Trimiteți un comentariu