duminică, 10 iulie 2011

Il serpente e la chiacchierona (Sarpele si vorbareata)

Caldura mare afara mon-chere, caldura mare... sa ne racorim cu o poveste de duminica, nu?:) Si iata ca si vorba lunga, poate fi uneori bogatia omului si nu saracia:



video youtube
Rezumat:
A fost  odata in Iran un om pe nume Ali. Acesta avea o stie frumoasa, foarte harnica si... foarte vorbareata.
Intr-o buna zi, omul satul sa ii tot auda vorbaria (deja de 10 ani isi cam pierduse pesemne rabdarea), se hotari sa o duca pe nevasta langa o prapastie adanca. Facu el ce facu si nevasta cazu in prapastie. Omul nu isi dorea sa o raneasca - de aceea fu extrem de bucuros ca aceasta era nevatamata- voia doar sa incheie un pact cu aceasta, dorinta sa fiind sa nu o mai auda vorbind tot timpul, fara oprire. Trecu ceva timp si la un moment dat omul auzi o voce care ii spuse ca este de acord asa ca arunca o funie...Trase, trase, dar la capatul funiei se afla nu nevasta, ci un sarpe. Acesta era ametit de atata vorbarie. Sarpelui ii placea sa se infasoare in jurul gatului femeilor... Dar nevasta cea vorbareata il ametise cu atata vorba si acesta era disperat sa scape. Asa ca ii promise omului ca il va ajuta sa se imbogateasca daca il scapa de vorbareata.
Zis si facut. Se infasura sarpele in jurul gatului printesei.. Regele dadea un sac cu galbeni celui care il indeparta pe sarpe, dar nimeni nu reusi si regele mari recompensa la 2 saci, pentru ca biata printesa abia mai respira. Ali costumat in mag, veni sa o salveze pe printesa. Sarpele pleca, dar ii spuse omului ca a doua oara nu va mai face asa ceva, si daca va incerca sa il intrerupa il va manca.
Fericirea lui Ali mai bogat cu doi saci de bani nu dura mult caci, regele il trimise in China unde printesa, fiica bunului sa prieten  risca sa se sufoce cu sarpele incolacit la gat.  Omul nostru deja se gandea la soarta sa... caci sarpele il avertizare, cand ii veni o idee. Intra in camera unde se afla printesa.. si ii spuse sarpelui ca are o veste proasta: sotia sa cea vorbareata se afla in China si il cauta pe sarpe sa-i vorbeasca.. Auzind una ca asta, sarpele o lua la sanatoasa cat putu el de repede. Si astfel, omul nostru o salva pe printesa si deveni si mai bogat. 
Intors acasa isi construi o casa mai mare si petrecu fericit alaturi de nevasta sa, bucurandu-se de fiecare zi in care aceasta, ii vorbea neincetat.

0 comments :

Trimiteți un comentariu