vineri, 29 iulie 2011

40. Une surprenante révélation (O revelatie surprinzatoare)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYQuZoDz5Ni9y-effD-8ihWrgsb440J20Ik6aaKEOcKr-9_eDKVGDUn2MSkVjdMQsCSFFioOue4OBMkbb372b6La92HhUaV-wYIIry24eU0TiHVx4-TZpBirmTqM2KxYIpEmHqLp54iZ4U/s1600/sandy.jpg

Acest episod este cu subtitrare in limba romana. Ca deobicei veti gasi si rezumatul:)!


via  cavalerul11

Sau in franceza:

Rezumat:
Dupa ce au asistat la uciderea lui Jojo, Sandy, Alex si Ricky sunt interogati la politie unde dau declaratii. In camera alaturata se afla si familia Shearer

Sandy nu se lasa cu una cu doua si incepe sa cerceteze folosindu-se de numele pe care Jojo il rostise inainte sa moara: Ralph. La registrul navelor insa, pagina pe care erau trecute detalii despre nava respectiva fusese rupta de curand, iar functionarul angajat de curand nu stia sa le spuna nimic. Ii indrepta totusi spre docuri unde puteau vorbi cu marinarii. Acolo Sandy afla ca nava respectiva era o nava care transporta marfa, nu una de contrabanda si ca ar fi disparut cu vreo 10 ani in urma. Din fericire unul dintre marinarii cu care a vorbit il cunostea pe capitan si astfel Sandy pleca sa investigheze acea pista. 
Dupa ce ies de la politie, domnul si doamna Shearer vor sa o ia pe Kitty inapoi in Anglia dar aceasta vrea neaparat sa ramana sa il prinda pe Giraudeau - a carui fata o vazuse, asa ca se foloseste de faptul ca alex voia sa ii vorbeasca pe acest subiect si pleaca de langa parintii sai. Ea este destul de schimbata de aventura pe viata si pe moarte pe care a trecut-o, insa Alex este de parere ca mai are inca mult de invatat.
Sandy nu gaseste nici o informatie despre naufragiul din urma cu 16 ani. Nici familia capitanului, nici cea a secundului, sau al celui care se ocupa de mesaje nu stiau nimic. Mai ramasese sa caute familiile a inca doi membrii ai echipajului ale caror nume le aflasera, dar nu aveau nici o pista. Tocmai atunci au fost atrasi de numeroase masini de politie care il incercuisera pe Giraudeau. Acestuia ii pusese gand rau si seful retelei pentru ca facuse greseala de a-l ucide pe Jojo fara ca acesta sa fi vorbit si atrasese atentia asupra lor. Cautand sa scape un om de-al lui Giraudeau se dadu drept acesta, in timp ce seful sindicatului fugi cu o masina, dar fu recunoscut de Kitty.
Gandindu-se la cine putea cauta ajutor Giraudeau, Sandy ajunse la concluzia ca trebuie sa fie cineva care lucra la registrul navelor si cu ajutorul lui Alex descoperira despre cine era vorba. Urmarindu-l pe acesta ajunsera pe docuri, dar ca deobicei nu erau singurii care se aflau acolo, Kitty si Scapa fiind in preajma si imobilizati de doi indiviti solizi, imediat ce Scapa i-a facut o poza lui Giraudeau. Acesta din urma se sui intr-o masina si pleca, in timp ce Sandy se agata de portbagajul montat pe capota.
Cei doi indivizi care ii imobilizasera pe Kitty si Scapa erau insa angajati de domnul Shearer care voia sa isi protejeze fiica, nerealizand ca astfel o punea in primejdie pe Sandy care incercase din greu sa ajunga la Giraudeau pentru a afla informatii despre mama sa.
Masina lui Giraudeau face pana si Sandy cade de unde se prinsese inainte ca masina sa se dea peste cap. Il ajuta pe Giraudeau sa iasa la timp dintre fiarele contorsionate, inainte ca masina sa explodeze. Acesta insa ii da o veste dezamagitoare. Fusese numit seful acelui sindicat doar de 8 ani, asa ca nu stia nimic despre naufragiul in care Sandy fusese separata de parintii sai. Nici ce i-a spus despre soarta vasului Ralph nu a ajutat-o pe Sandy din contra: vasul se scufundase in urma cu 8 ani in urma unei explozii devastatoare.
Sandy este dezamagita, inca o data se afla atat de aproape de a afla vesti despre mama sa, si dintr-o data totul se naruie si ajunge de unde a pornit.

0 comments :

Trimiteți un comentariu