joi, 28 iulie 2011

39. A la recherche de sa mère (In cautarea mamei sale)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYQuZoDz5Ni9y-effD-8ihWrgsb440J20Ik6aaKEOcKr-9_eDKVGDUn2MSkVjdMQsCSFFioOue4OBMkbb372b6La92HhUaV-wYIIry24eU0TiHVx4-TZpBirmTqM2KxYIpEmHqLp54iZ4U/s1600/sandy.jpg

Acest episod este cu subtitrare in limba romana. Ca deobicei veti gasi si rezumatul:)!


via  cavalerul11

Sau in franceza:

Rezumat:
Dupa discutia avuta cu doamna care a supravietuit naufragiului, Sandy are tot mai multe sperante de a-si regasi mama. Contactandu-l pe domnul Ronwood, ea isi exprima dorinta de a cauta informatii pentru a afla daca nu cumva mama sa a fost salvata de un vas de contrabanda, si de aceea nu s-a aflat nimic despre ea. Domnul Ronwood nu exclude aceasta posibilitate dar este ingrijorat pentru Sandy, mai ales ca li se strica mereu conexiunea prin satelit atunci cand au mai multa nevoie. Doamna Ronwood ii spune insa ca nu trebuie sa fie atat de pesimist, Sandy este acum reporter, a crescut mult si se va descurca. In plus e mai bine o mama care ar fi putut sa fie obligata de raufacatori sa ii ajute decat deloc.
Sandy pleaca la Marsilia, unde cauta informatii care sa o poata ajuta sa isi gaseasca mama. Pe urmele ei se afla Kitty si Scapa dornici de "exclusivitate". Cand Sandy cauta informatii intr-un motel din port, persoana de la receptie o da afara, dupa care suna pe cineva si astfel  Sandy afla un nume: Giraudeau. 
Kitty este foarte multumita de Scapa care aflase la randul lui pe cine cauta Sandy. Conversatia lor este auzita de Alex care ii atrage atentia lui Kitty ca aceste lucruri sunt foarte periculoase, in cazul in care uitase ce a patit la Atena. In plus ii spune ca nu este facuta sa fie ziarist, drept urmare primeste o palma de la acesta si ii "inapoieaza" doua. Acest lucru nu o opreste insa pe Kitty sa "investigheze" si astefel ajunge sa fie rapita cu Scapa  cu tot de catre Giraudeau si oamenii sai. Sandy si Ricky care erau deghizati in vanzatoare de flori -fiind in cautare de informatii, vad scena si ii spun si lui Alex. Dandu-si seama de gravitatea problemei, acesta ii spune lui Sandy sa il caute pe informatorul care ii vanduse pe cei doi reporteri mafiotului si sa incerce sa afle de la acesta informatiile care ii trebuiau, in acest timp el incercand sa ii salveze pe Kitty si Scapa.
Cu ajutorul lui Ricky care s-a dat drept copilul informatorului, Sandy afla adresa lui Jojo si a doua zi merge la el pentru a afla informatii. Acesta ii cere 10 000 de franci si stabileste cu aceasta o intalnire pentru mai tarziu. Din pacate insa conversatia lor este ascultata.
Alex vorbeste cu parintii lui Kitty care vin in Marsilia  pentru a o salva pe Kitty. Se intalneste cu Sandy si hotaraste sa ii ceara tatalui lui Kitty 10 000 de franci. Cand ajung la hotel acesta avea o criza de inima pentru ca tocmai vorbise cu rapitorii. Sandy le imprumuta masina si merg impreuna in locul unde erau Kitty si Scapa - pe care raufacatorii voiau sa ii inchida in niste butoaie si sa ii arunce in mare. Giraudeau  afla de la unul dintre oamenii sai ca informatorul a vorbit despre naufragiul din urma cu 16 ani si se pregateste sa ii bage in butoaie pe cei doi. Biata Kitty este terifiata si ii pare rau ca nu l-a ascultat pe Alex
Cand totul parea pierdut, masina lui Sandy intra in hangarul 13, unde se aflau rapitorii si folosind tot felul de gadgeturi instalate pe masina, dar si curajul lui Alex si Tambour, Kitty si Scapa sunt salvati, spre marea bucurie a sotilor Shearer.
Alex le cere 10 000 de franci, iar domnul Shearer vrea sa ii ofere intreaga rascumparare. Alex il refuza spunandu-i ca el doreste acei bani doar pentru a cumpara informatia referitoare la mama lui Sandy - lucru care ii impresioneaza pe cei trei Shearer.
Ajunsi la locul de intalnire Sandy  alearga catre informator sa ii dea banii, dar acesta este impuscat. Tot ce mai apuca sa ii spuna inainte sa moara este un cuvant: Ralph.. probabil numele unui vapor clandestin. Pentru prima data Sandy nu isi poate stapani lacrimile de fericire caci exista o mare probabilitate ca mama sa sa fie in viata.

0 comments :

Trimiteți un comentariu