marți, 26 iulie 2011

37. Un chef d'oeuvre (O capodopera)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYQuZoDz5Ni9y-effD-8ihWrgsb440J20Ik6aaKEOcKr-9_eDKVGDUn2MSkVjdMQsCSFFioOue4OBMkbb372b6La92HhUaV-wYIIry24eU0TiHVx4-TZpBirmTqM2KxYIpEmHqLp54iZ4U/s1600/sandy.jpg
Acest episod este cu subtitrare in limba romana. Ca deobicei veti gasi si rezumatul:) si la final varianta serialului in franceza, fara subtitrare.
Actualizare 2017


via  cavalerul11


Rezumat:
Dupa ce au reusit sa demaste niste traficanti de droguri periculosi, Sandy si Ricky se pregatesc sa scrie un articol despre vestigiile din Atena. Sunt intampintati insa de Scapa si Kitty care aveau exclusivitate pentru ziarul lor, Fundatia Shearer pentru cultura subvenctionand un concurs de schite.
La un moment dat un pusti fura o trusa de pictura dar este prins de Alex. Sandy este de parere ca cel mic trebuie iertat mai ales ca este prima data cand face asa ceva si cu siguranta ii pare rau. La fel este de parere si un domn care apare exact inainte ca Kitty si Scapa sa il inhate pe pusti.
Sandy il reintalneste pe domnul Luisane care vorbise cu pustiul si afla ca acesta se afla pe malul apei. Nicolas luase trusa pentru cineva insa, pentru un tanar care statuse pentru o perioada de timp intr-o casa parasita de pe mal si pictase. Sandy descopera pe peretele acelei case un tablou care purta semnatura lui Mark si afla din scrisoarea pe care acesta i-o lasase lui Nicolas ca ii lasase baiatului pictura de pe perete. Nicolas ii spune lui Sandy ca Mark urma sa ia trenul si ca pana la gara este un drum anevoios. Conversatia lor este insa auzita si de Scapa care o anunta pe Kitty si astfel afla si Alex
Se pare insa ca mai era un drum pe care se putea merge la gara, drumul pe care Mark plecase. Tot pe acel drum se afla si domnul Luisane. Pe drumul anevois mergeau Sandy si prietenii ei, urmati de Alex (pe motocicleta) si Kitty si Scapa. La un moment dat drumul era blocat de o alunecare de pietre si astfel Sandy hotaraste sa escaladeze muntele. In dreptul unor ruine Ricky arunca o piatra si cateva coloane se deplaseaza si cad. Una dintre ele ii prinde picioarele lui Sandy si Ricky pleaca dupa ajutoare, aducandu-l intai pe Alex care la randul lui ii gaseste pe Kitty si Scapa. Pana la urma reusesc sa mute coloana si sa o elibereze pe Sandy.
In acest timp, Mark se oprise langa niste tarani care lucrau pamantul pentru a ii picta. Domnul Luisane trece pe langa el, dar mai tarziu il gaseste langa un foc de tabara. Domnul Vincent Luisane era un critic de arta cunoscut in Europa si ii vorbeste lui Mark despre pictura sa: mai intai tabloul ii paruse sters si trist, dar uitandu-se cu atentie observase emotia pe care tanarul isi dorise sa o transmita si faptul ca personajele parea reale. Domnul Luisane il duse cu masina pana la gara, ii lasa cativa bani pentru materiale si cartea de vizita pentru ca Mark sa il contacteze cand va avea un tablou sa ii trimita.
Desi ranita, Sandy vrea neaparat sa ajunga la gara pentru a-i da lui Mark trusa si a-i spune cat de mult i-a placut tabloul sau, care emana atatea sentimente si viata. Alex o duce in brate, dar din pacate nu reusesc sa ajunga la tinp, vazand cum trenul pleaca din gara cand ei erau inca sus pe munte. Din fericire Mark primise vestea buna de la domnul Luisane, veste care l-a facut sa iasa din acea portiune intunecata a vietii sale in care se cauta pe sine si incerca sa se descopere ca pictor.

Episodul in limba franceza fara subtitrare, via ButokaiNoTaiken

0 comments :

Trimiteți un comentariu