luni, 11 iulie 2011

26. Un regrettable incident (Un incident regretabil)


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYQuZoDz5Ni9y-effD-8ihWrgsb440J20Ik6aaKEOcKr-9_eDKVGDUn2MSkVjdMQsCSFFioOue4OBMkbb372b6La92HhUaV-wYIIry24eU0TiHVx4-TZpBirmTqM2KxYIpEmHqLp54iZ4U/s1600/sandy.jpg
Acest episod este fara subtitrare in limba romana. Ca deobicei veti gasi rezumatul - asa ca nu cred ca veti intampina probleme:).
Actualizare 2017
Sau in franceza:

via  Goihen1254

Rezumat:
Sandy si Ricky pleaca in padurile galeze pentru a-l gasi pe profesorul Fabre. cand ajung insa in padurea in care acesta plecase, intalnesc o multime de jurnalisti. Nu lipseste nici Kitty care apare insotita de un fotograf foarte guraliv. Aceasta ii spune cu nonsalanta lui Sandy niste lucruri pe care cea din urma le spusese practic inainte. (asta imi aminteste de cineva - cred ca i-am gasit lui Kitty o corespondenta in viata reala.. haha). Kitty ii spune lui Sandy ca s-a schimbat si nu mai este fata pe care o cunostea, alegand jurnalismul ca meserie, fiind inspirata de Mark si dorindu-si ca atunci cand se vor reintalni sa fie jurnalist de marca. (Ce tupeu pe fata asta:p).
Dintr-o data toata lumea alearga langa un calator care statea pe un butuc si le spusese ca l-ar fi vazut pe profesor indicand si o directie de mers. Toata lumea alearga in acea directie mai putin Sandy, care il recunoscu in acel turist pe profesor (din schita facuta de prietenul lui Ricky). Ii dadu lui Tambour sa miroasa batista profesorului si intr-adevar acela era profesorul. In timp ce ceilalti alergau cautandu-l pe profesor, Sandy si Ricky insotiti de Tambour il gasesc pe acesta si il roaga sa le acorde o sansa. Fabre insa nici nu vrea sa auda, considerand ca jurnalistii il impiedica sa isi continue cercetarile. Tocmai atunci apare de dupa un copac Alex costumat in cercetator... Acesta memorase din cartile de specialitate pe care le studiase la bilioteca si il pacaleste pe profesor ca a gasit un fluture foarte rar care l-ar ajuta sa isi continue studiile. Nu faptul ca isi facuse temele si se interesase despre ceea ce studia profesorul ii deranjeaza pe Sandy si Ricky, ci faptul ca a mintit si nu i-a spus profesorului adevarata sa meserie... Astfel acestia se decid sa il demaste pe ..impostor.
Ajunsi la un rau Tambour le pierde urma, profesorul avand ideea de a merge prin apa pentru a nu putea fi urmariti. Alex profita de faptul ca profesorul nu are nici o banuiala in ceea ce il priveste si porneste reportofonul cand discutia se indreapta catre descoperirea profesorului din Himalaya - un fluture pe cale de disparitie. Ajunsi in padure la un moment dat se opresc pentru a pandi aparitia fluturelui.
Kitty a obosit de asemenea, dar vine cu o idee pentru a obtine interviul, pe care altfel nu l-ar fi obtinut: vor pretinde ca au un fluture rar. Bineinteles ca nu rateaza ocazia de a-l pune la punct pe guralivul fotograf care o insoteste si care ar trebui sa o initieze in tainele jurnalismului, reamintindu-i cine este ea: fiica unuia dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Londra.  Zis si facut, fotograful incepe sa strige din toata inima ca a descoperit un fluture mare cum nu mai fusese vazut. Este auzit de profesor care pleaca in cautarea acestuia, dar nu ajung sa se intalneasca pentru ca fotograful este urmarit de viespiile furioase ca le-a stricat casuta.
Fabre ajunge in locul unde se afla Kitty, urmat la scurta distanta de Alex si Sandy, Ricky si Tambour. Dupa ce se prezinta (evident fiica celebrului om de afacri etc etc), Kitty ii spune profesorului ca este corespondent Times, dar nu il cauta pentru un interviu ci pentru a-i propune ceva mai interesant: tatal sau alaturi de Times urmeaza sa organizeze o expozitie cu fluturi si nu numai atat, sa ii finanteze cautarile. Kitty este foarte sigura de propunerea ei, dar profesorul, desi propunerea este foarte tentanta refuza. Tocmai atunci apare si fotograful urmat de viespii si cum alearga in directia lui Kitty aceasta este nevoita sa o ia la fuga. Cum fugeau cad intr-o rapa si se prind de un fel de liana. Sandy si Ricky incearca sa ii ajute dar liana se rupe si Kitty si reporterul cad in rapa... Alex a refuzat sa ii ajute, spunandu-i lui Kitty ca ea i-a furat practic postul si ca oricum nu il mai intereseaza un post la Times, fiind reporter independent el putea sa vanda cui voia si la ce pret voia ceea ce scria.
Alex se intoarce unde se afla profesorul care astepta aparitia fluturelui. Ii face si o poza acestuia, evident fara ca profesorul sa isi dea seama. Totusi profesorul isi da seama ca Alex are alta meserie si acesta din urma marturiseste ca este jurnalist, ca l-a fotografiat si inregistrat dupa care pleaca. Profesorul ii observa pe Sandy, Ricky si Tambour si le spune ca au ajuns prea tarziu. Sandy ii spune ca ziarul pentru care scrie, desi mic nu cauta stiri de senzatie ci doreste sa publice articole despre lucruri care ii privesc pe oameni. Profesorul le spune ca el nu cauta celebritatea pentru ca isi doreste o viata linistita si la acea viata linistita tine chiar mai mult decat la fluturii sai rari. In plus nu are incredere in reporteri. Atunci Ricky ii spune ca poate avea incredere in ei - ii povesteste ca el este orfan si ca datorita parintelui a ajuns unde este si la fel si Sandy a devenit reporter datorita domnului Ronwood care a avut grija de ea dupa ce tatal sau a murit. Chiar si asa profesorul nu se lasa induplecat si pleaca. Roiul de viespii apare insa din senin si profesorul este atacat. Ricky incearca sa il salveze si este piscat de acestea. in final ajung cu totii in rau si apoi Sandy ii spune profesorului ca Ricky nu stie nimic despre insecte, mai multe este prima data cand iese din Londra si probabila mai este multa lume ca el. Acest lucru il pune pe ganduri pe profesor. Mergand impreuna prin padure zaresc un roi de fluturi absolut minunati... Ricky este incantat, din cate stia el toate insectele erau urate si acum nu isi maiputea lua ochii de la acei fluturi. Sandy se gandeste ca lui Mark i-ar fi placut foarte mult acei fluturi si l-ar fi inspirat.. si apoi se mai gandeste ca daca oamenii ar petrece mai multa vreme in natura nu ar mai exista probabil atatea razboaie... Profesorul le spune ca sunt singurele persoane cu care i-a facut mare placere sa vorbeasca (el fiind un om solitar, inca de cand era copil) si ca vor deveni cu siguranta niste fluturi minunati cand vor creste.
Sandy si Ricky pleaca mai departe cu masinuta lor, nereusind sa ii ia profesorului interviu insa.Domnul Ronwood ii suna si ii felicita: profesorul acceptase sa scrie chiar el un articol si ii laudase atat pe ei cat si publicatia la care lucrau.. astfel reusisera acolo unde dadusera gres profesionistii.
Astfel se incheie prima misiune ca reporteri de teren a tinerilor corespondenti ai ziarului Ronwood.

0 comments :

Trimiteți un comentariu