vineri, 8 iulie 2011

25. Journaliste reporter (Reporter)


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYQuZoDz5Ni9y-effD-8ihWrgsb440J20Ik6aaKEOcKr-9_eDKVGDUn2MSkVjdMQsCSFFioOue4OBMkbb372b6La92HhUaV-wYIIry24eU0TiHVx4-TZpBirmTqM2KxYIpEmHqLp54iZ4U/s1600/sandy.jpg
In prima parte a articolului puteti viziona episodul cu subtitrare. In partea a doua, dupa "aflati mai mult" exista  rezumatul si varianta in limba franceza fara subtitrare. :)
Actualizare 2017

via  cavalerul11



Varianta in franceza, fara subtitrare:



- video via ButokaiNoTaiken-

Rezumat:
Viata in familia Ronwood s-a schimbat cu totul in momentul in care doamna Ronwood a scapat de toata ursuzenia acumulata de-a lungul timpului, datorata mai ales lipsurilor materiale. Eva se pregateste pentru examenul de intrare la scoala prestigioasa de medicina pe care isi doreste sa o urmeze, in timp ce mama sa ii ia masuri lui Sandy pentru a-i pregati hainele pe care sa le ia cu ea in calatorie. Domnul Ronwood pregateste masina care este dotata pana si cu dus, ce mai, chiar o casuta pe roti.
Ricky si ceilalti doi copilasi isi doresc sa plece si ei cu Sandy si nu le vine sa creada ca aceasta urmeaza sa ii paraseasca in curand. Sandy ii linisteste spunandu-le ca va reveni de cate ori ii va fi posibil. Tocmai atunci un cititor il suna pe domnul Ronwood ca sa il anunte despre sosirea la Londra a profesorului Fabre - acesta era recunoscut pentru descoperirea unui flutures foarte rar, dar si pentru faptul ca era foarte preocupat de supravietuirea insectelor in mediul poluat, printre altele. Acum este momentul pentru Sandy sa dovedeasca faptul ca este un bun reporter de teren.
Ea isi incepe investigatiile la biblioteca, unde ajunge insa cam tarziu pentru ca Alex Petersonimprumutase deja cartea (singura) despre profesor. Acesta refuza sa ii dea cartea, fie si doar pentru 5 minute si pleaca. Ricky cunostea insa un pusti care era pasionat de insecte si cunostea foarte bine lucrarile si date despre viata marelui profesor si astfel Sandy reuseste sa isi faca o idee despre locul din care sa inceapa cautarile. Pe un santier de constructii, cu o schita care il reprezenta pe profesor si care fusese realizata de prietenul lui Ricky, ea afla ca Fabre fusese vazut in Hyde Park. Tocmai atunci apare de nicaieri si Alex care ii spune lui Sandy ca merseria de jurnalist este una murdara si ca scopul scuza mijlocul, dupa care o urca pe aceasta si pe Ricky intr-un lift pentru materiale de pe santier si pleaca.
Sandy reuseste sa coboare si sa il ajunga din urma, fiind urmata de Ricky - in parc sunt zariti de soferul lui Kitty care o anunta pe aceasta crezand ca Sandy il urmareste pe Mark. Astfel, cand Sandy care il pierduse din vedere pe Alex aproape il ajunge pe profesor Kitty ii taie calea evidnet cerandu-i sa ii spuna unde picteaza Mark. Sandy ii raspunde ca nu mai stie nimic de el de o luna si ca atunci aflase ca el urma sa plece din oras.. in plus ea lucreaza, a ales sa fie reporter de teren pentru ziarul domnului Ronwood, o meserie care o apropie de oameni, la fel cum si pictura il apropie pe Mark, nu a ales calea usoara, asemeni lui Kitty. Aceasta din urma isi da seama ca s-a inselat in ceea ce o priveste pe Sandy.
Cand credeau ca nu il vor mai gasi pe profesor, Sandy gaseste o batista albastra cu intialele profesorului R.F. si il trimite pe Ricky  sa il aduca pe Tambour.
Intre timp,  la LondonPress -Times, Alex incearca sa obtina inca o zi pentru a aduce interviul cu profesorul. cand in sfarsit il convinge pe redactorul sef, apare Kitty insotita de tatal sau, care doreste postul vacant de jurnalist reporter pentru fiica sa. Evident ca aceasta obtine postul, lucru care il nemultumeste pe Alex.
Insotita de Tambour si Ricky, Sandy afla de la un politist ca profesorul luase autobuzul catre Tara Galilor. Intalnindu-l pe Alex afla de la acesta ca Kitty obtinuse postul pentru care acesta se zbatuse atata, lucru care o mira pe Sandy, in plus se simte vinovata pentru ca ea ii pomenise lui Kitty despre jurnalism. Ii propune lui Alex sa ii insoteasca in Tara Galilor pentru a realiza impreuna reportajul, considerand ca jurnalistii ar trebui sa se ajute unii pe ceilalti. Acesta ii raspunde cu o palma, considerand ca pentru a fi un jurnalist bun iti trebuie mai multa minte si .. tupeu. In plus ia oferta lui Sandy ca pe o umilinta, considerand ca ei doi sunt rivali si trebuie sa castige cel mai bun.
Sandy merge la domnul Ronwood, temandu-se ca nu este potrivita pentru meseria de reporter dar acesta o linisteste spunandu-i ca ea stie foarte bine sa interactioneze cu cei din jur si acest lucru o va ajuta. In prezenta familiei, a preotului si prietenilor ii ofera un certificat care atesta ca ea este trimisul special al ziarului si urmeaza inca o veste buna, va fi insotita in calatorii de Ricky.
Si uniforma la care a lucra doamna Ronwood este gata si ii vine de minune. Echipati de drum, cu masina pregatita si botezata Sandy, cei trei - Sandy, Ricky si Tambour pleaca in calatorie, luandu-si ramas bun de la cei dragi!

0 comments :

Trimiteți un comentariu