joi, 7 iulie 2011

24. Les filles quittent la maison (Fetele pleaca de acasa)


In prima parte a articolului puteti viziona episodul cu subtitrare. In partea a doua, dupa "aflati mai mult" exista  rezumatul si varianta in franceza fara subtitrare. :)
Actualizare: 2017 - episodul in limba italiana via dailymotion:



Varianta in franceza, fara subtitrare:

Rezumat:
A trecut un an de cand Sandy se afla la Londra, este a doua vara pe care o petrece aici. O regasim pe Eva vanzand ziare ca sa ajute afacerea familie. Atat ea cat si Sandy au crescut destul de mult, nu vi se pare?:P
Ziarul domnului Ronwood se vinde din ce in ce mai bine si acesta este fericit ca isi va putea plati toate datoriile curand. Ba mai mult planuieste sa faca acea calatorie la care visau anul viitor. Sotia sa isi doreste un set nou de farfurii - mesele in familie fiind atat de importante pentru ea. Eva isi doreste insa foarte mult sa devina medic si sa se inscrie la o scoala prestigioasa. Mama sa se opune insa. Ea spune ca nu doreste sa o defavorizeze pe Sandy si ca vor continua sa invete acolo... Totusi oare chiar acesta sa fie motivul framantarilor sale? Seara, la masa, Sandy incearca sa o induplece dar doamna Ronwood nici nu vrea sa auda, mai mult i se face rau de la nervi.
Fetele stau pe chei iar cand domnul Ronwood vine sa le vada si sa le spuna despre starea doamnei au o discutie in legatura cu viitorul lor. Eva isi cere scuze ca a fost egoista sa vrea sa mearga la acea scoala scumpa cand aude ca mama sa isi facea griji pentru amandoua si voia ca amandoua sa studieze medicina, iar Sandy spune ca ea ar dori sa devina jurnalist-reporter si sa munceasca in acelasi timp. Domnul Ronwood ii explica faptul ca nu este de ajuns sa capeti experienta si sa ai fler, ci mai sunt necesare si studii de specialitate.
O regasim pe Sandy insotita de copiii de la orfelinat vizitand Cartierul Presei. In fata unei cladiri inalte asista la o scena in care Alex Peterson este dat afara din cladire. Sandy afla de la acesta motivul: fusese refuzata cererea sa de a obtine un post de reporter in strainatate. Nu putea fi corespondent pentru ca nu avea studii universitare, iar varsta sa era considerata un impediment - era prea tanar. Aceasta discutie ii deschide noi orizonturi lui Sandy care, ajunsa acasa, le spune tuturor ca vrea sa devina reporter in strainatate pentru ziarul lor. Doamna Ronwood abia stapanindu-si lacrimile le spune fetelor sa isi faca valizele si sa plece... si sa nu se mai intoarca, pentru ca nu o iubesc. In realitate acesteia ii era foarte greu sa le stie departe, plecate in lume.
Cand insa Sandy este pe cale sa plece, doamna Ronwood o opreste spunandu-i ca nu poate pleca fara sa manance. Pregatise masa atat de frumos .. mai frumos ca oricand. Toata lumea era emotionata si Sandy o gasi pe doamna Ronwood pe chei, tinand in mana o farfurie ciobita, din setul vechi. Ea ii multumi lui Sandy ca a facut-o sa vada in ce fel se schimbase, devenind ursuza si inchisa in ea.. si ii cere iertare pentru purtarea atat de urata si felul in care o tratase la inceput.. si odata ce farfuria aceea veche si ciobita se sparge, cele doua practic uita toate momentele triste si urate si se simt mai unite ca oricand, de acea legatura speciala pe care oamenii o au: familia. Sandy promite sa revina cat de curand acasa, caci aceasta era a doua ei casa, pe langa cea din Scotia, iar in acea seara, doamna Ronwood doarme in camera lui Sandy, asa cum facea cu fiica sa, Eva, cand era micuta - iar Sandy simte pentru prima oara bucuria pe care o fiica o simte atunci cand este aproape de mama sa.

0 comments :

Trimiteți un comentariu