miercuri, 6 iulie 2011

23. A la une des journaux (Pe prima pagina a ziarului)


In prima parte a articolului puteti viziona episodul cu subtitrare. In partea a doua, dupa "aflati mai mult" exista  rezumatul si varianta in franceza fara subtitrare. :)
Actualizare 2017 - episodul in italiana via dailymotion:




Varianta in franceza, fara subtitrare:

Rezumat:
Rusinat de esecurile sale, Mark pleaca exact inainte sa ajunga Sandy, impreuna cu Tambour ...
Si ca sa vedeti cat de mult poate schimba un animalut pe cineva, iat-o si pe doamna Ronwood venind de la cumparaturi, Tambour deschizandu-i usa, si apoi primind bunatati special cumparate pentru el. Cand Sandy si Eva vin de la scoala si vad scena, doamna spune insa ca ar fi vorba de resturi, dar fetele vazusera cum statea treaba.
Sandy sta cu Tambour pe malul raului si se gandeste ca va trebui sa isi gaseasca o slujba pentru a putea castiga si bani... ca sa se poata intretine... Atunci apar Ricky, insotit de inca un pusti si Alice. Aceasta ii povesteste lui Sandy despre tatal ei si aceasta se gandeste la un articol pentru prima pagina a ziarului. Citind povestea micutei orfane, oamenii se implica in cautarea tatalui acesteia.
Nu trece mult insa si la sediul ziarului apare un individ suparat care pretinde ca il deranjeaza acel articol si ca ii violeaza intimitatea. Tot atunci apare si un jurnalist pe nume Alex Peterson, care il recunoscuse pe un fost mare actor in persoana individului suparat. Domnul Harrison  avusese un spectacol foarte cunoscut pe vremuri. El jucase si rolul tatalui si copiii de la orfelinat il adorasera.
In timp ce il cauta pe acest domn, Sandy afla ca si Alice  era de negasit. Impreuna cu jurnalistul Alex gaseste locul unde statea domnul Harrison si o zareste pe Alice langa piciorul podului. Aceasta ii marturiseste ca mintise si ca de fapt doar isi dorise foarte mult ca acel om, care juca rolul tatalui sa fie tatal sau. Alex ii zpune lui Sandy ca un adevarat jurnalist face intai investigatii pentru a afla daca ceea ce urmeaza sa publice este adevarat sau nu, altfel va distruge reputatia ziarului.. nu numai a sa.
Ajunsa acasa cu Alice, Sandy o aude pe doamna Ronwood care era suparata din cauza problemei create si se duce in parc ca sa astepte sa se linisteasca putin apele. Atunci apare Edward, chemat de puterea gandului si ca deobicei o ajuta pe Sandy sa gaseasca o solutie. Ea urmeaza sa isi ceara scuze pentru dezinformare, adaugand faptul ca micuta, orfana fiind, isi dorise atat de mult un tata incat isi crease o lume imaginara... Deasemenea ii reaminteste ceea ce ii spusese candva, tatal sau: sa iti asumi greselile si sa incerc sa le repari.
Sandy merge la domnul Harrison pentru a-si cere iertare si acesta ii spune ca pentru prima data s-a gandit la acest aspect: sa aiba un copil si ce presupune acest lucru. El accepta sa fie pentru o zi tatal lui Alice, care ii ia si pe prietenii ei cu ea.
Cum spunea Edward, uneori este nevoie de un prieten care sa iti fie aproape in momentele grele si sa te ajute sa iti revi.
Alex ii face cadou lui Sandy o pereche de sosete albe - iar aceasta ii raspunde ca ea lanseaza o moda; oricum seriozitatea cu care cineva isi face treaba nu sta in sosetele pe care le poarta nu?:) Iar Sandy a prins mare drag de jurnalism...

0 comments :

Trimiteți un comentariu