marți, 5 iulie 2011

22. Quel drôle de facteur (Ce postas amuzant)


In prima parte a articolului puteti viziona episodul cu subtitrare. In partea a doua, dupa "aflati mai mult" exista  rezumatul si varianta in franceza fara subtitrare. :)
Actualizare 2017

via  cavalerul11



Varianta in franceza, fara subtitrare:

Rezumat:
Sandy a mers sa se reculeaga la mormantul tatalui sau si sa ii revada pe cei dragi, acasa, in Scotia. Desi ajung in aceeasi perioada acasa, ea si Mark nu se intalnesc, dar el afla despre tatal lui Sandy si despre faptul ca ea locuieste acum la Londra. La despartire Sandy il lasa pe Tambour acasa... dar acesta rupe franghia cu care era legat si o urmeaza, fara ca ea sa stie.
Acasa la familia Ronwood toata lumea asteapta intoarcerea lui Sandy, inclusiv doamna care evident nu ar recunoaste acest lucru - dar puteti vedea ca se bucura. In Scotia sotii Scott sunt ingrijorati pentru Tambour dar nu vor sa ii scrie lui Sandy pentru ca stiu ca ea are destule probleme... Spera ca acesta sa se intoarca sau sa o gaseasca pe Sandy.
Sandy il ajuta pe domnul Ronwood la ziar si in timp ce se intorcea de la preot cu niste texte ce urmau a fi revizuite pentru a fi publicate, il zareste pe Ricky si ceilalti copii inconjurand un catelus. Acesta era "acuzat" de a fi vrut sa le fure din mancare. Sandy il mangaie pe micutul catelus infometat, si le spune copiilor ca este foarte important sa stii sa si oferi, nu numai sa primesti... Si ca unele animale dunt mult mai bune si intelepte chiar decat oamenii. apoi le povesteste despre viteazul ei Tambour care ar fi vrut sa vina cu ea... si in cazul in care nu stiati de unde i se trage numele - de la felul in care latra.
Ce nu stie ea este ca Tambour alearga si alearga prin zapada, inoata prin apa inghetata, in cautarea ei...ofofo (stiam eu ca i se intampla ceva :((). Si.. in timp ce se odihnea intr-un vagon in care erau transportate oi, acesta latra la o oita care statea langa geam si e auzit de controlor care, intrand in vagon il intreaba cine l-a lasat pe el acolo fara bilet. Atunci Tambour  se arunca pe geam, prea tarziu ii striga controlorul sa stea acolo si, in cadere, se loveste de un gard de sarma ghimpata :(((( - dragul de el. Dar nu renunta si pleaca mai departe, ajungand in oras noaptea, pe o furtuna cand ploua cu galeata.
A doua zi, fiindu-i foarte foame, roaga un pusti sa ii dea de mancare... roaga... eu zic despre Dodo ca "piuie"... dar stiti si voi, caini nu piuie.. :). Copilul se sperie si incepe sa bazaie (da, sunt partinitoare... :D) si evident ca bietul Tambour, clatinandu-se pe picioare de oboseala si foame se indeparteaza.
Seara, Sandy si Eva stau si vorbesc in camera lui Sandy si vorbesc despre Tambour - cat este de intelgent si cuminte (cumintele meu Dodo va saluta - a venit langa mine sa ne uitam la desen impreuna, mai da si cu labuta sa il mangai.. stiti voi cei care aveti animalute.. ce si cum:P. ).
Ehhh si Tambour vede cand sunt aruncate resturile de mancare la gunoi si vrea sa manance. Un alt catel violent il ataca si ca si in viata, desi Tambour nu era agresiv, catelul celalalt isi cheama "gasca" si il musca si il ranesc :(((. Cu gandul la Sandy, Tambour lesina de oboseala, rani... dar, ca sa vedeti coincidenta, in acel local in spatele caruia s-a intampla scena se afla Mark care desena. Cand iese din local aude un scheunat si il vede pe Tambour, il recunoaste si il ia cu el sa il ingrijeasca (yupiiiii!!!!). Astfel Tambour se reface si pleaca din nou in cautarea lui Sandy avand la gat un mesaj pentru aceasta de la  Mark.
Sandy lucreaza cu domnul Ronwood care atunci cand vine vorba de scris este foarte sever si ii spune ca trebuie sa exerseze daca vrea sa devina o buna jurnalista. In acest timp, in apropiere ajunge Tambour. Ricky si ceilalti copii se jucau langa niste barci si unul dintre ei cade in apa. Doamna Ronwood vede scena si Tambour se arunca in apa dupa micut si il salveaza spre bucuria celor de pe tarm.
Eva vine si ii spune tatalui ei si lui Sandy ca un caine mare a salvat un baietel de la inec si acestia ies sa vada despre ce este vorba. Cand copiii iau prosopul (domnului Ronwood, pe care doamna il folosise sa il stearga pe cainele curajos) de pe Tambour, Sandy il recunoaste si atat ea cat si catelul sunt atat de fericiti sa se se reintalneasca. Toata lumea este emotionata. Sandy gaseste scrisoarea de la Mark si pleaca impreuna cu Tambour sa il caute. Din pacate acesta tocmai plecase, ii urmase exemplul curajosului catel, care facuse atata drum si infruntase atatea pericole ca sa o gaseasca pe stapana sa, si luase viata in piept, cautand-o la randul sau pe Sandy si muncind pentru a-si implini visul.

0 comments :

Trimiteți un comentariu