duminică, 3 iulie 2011

100 conigli per una principessa (100 de iepuri pentru o printesa)

Mai avem o poveste azi:) . Nu uitati ca rezumatul se afla in partea a doua (dupa aflati mai multe/more). Ah.. si pe porcusorul de mai jos il cheama Black:P.



video youtube
Rezumat:
Peter era un taran harnic care avea o ferma de porci la care tinea foarte mult. Pentru a fi pe deplin fericit ii mai lipsea doar o sotie iubitoare... Si printre porcii lui Peter unul era mai deosebit: Black.
Intr-o zi acesta gasi in timp ce cauta prin pamant o coroana minunata. Tanarul pleca la palat sa o dea regelui. Atat regele cat si regina se minunau de coroana si o tot laudau. Tanarul insa nu ii auzea, fiind vrajit de frumoasa printesa. Si se pare ca nici acesteia nu ii era tocmai indiferent.
Cand regele si regina il intrebara ce isi doreste pentru coroana, tanarul intreaba timid daca poate cere orice, si cand primi incuviintarea, spuse ca isi doreste ca printesa sa devina sotia sa. Atat regele cat si regina primira consternati cerere lui Peter si pentru ca acesta le reaminti ca ii spusesera ca poate cere orice, reginei ii veni o idee. Astfel, Peter trebuia sa pazeasca 100 de iepuri, fara a pierde niciunul. Daca reusea, se putea insura cu printesa, daca nu, platea cu viata.
Tanarul insa era indragostit. Asa ca accepta provocarea. Seara statea in fata casei si se gandea cum v-a putea pazi cei 100 de iepuri pentru 3 zile.. Black ii aduse o traistuta pe care o gasise cand sapa si in aceasta se afla un fluier. Cand Peter incepu sa cante, toate animalele din apropiere se adunara in jurul sau sa asculte cantecul fermecat.
A doua zi Peter merse la palat unde regele elibera cei 100 de iepuri, care imediat fugira spre padure. Printesa isi facea griji pentru tanar, dar parintii sai erau siguri ca au scapat de el, misiunea pe care i-o dadusera fiind imposibila. Totusi primira o veste nu tocmai buna, pentru ei, de la un servitor: tanarul reusise sa adune iepurii si statea in padure cu ei.
Dupa ce prima zi de paza se termina bine, in cea de-a doua regina, deghizata in sateanca, veni sa ii ceara un iepure tanarului. Acesta o recunoscu si o puse sa stea in maini daca vrea un iepure. Crezand ca nimeni nu stie cine este, aceasta se conforma si pleca fericita cu iepurele. Cand ajunse insa langa palat, tanarul incepu sa cante din fluier si iepurele se intoarse la el.A treia zi veni regele costumat in satean, era ultima ocazie sa scape de tanar. Acesta il recunoscu si il puse sa pupe magarul care il insotea pe fund... ceea ce regele si facu, gandindu-se ca nu il recunoaste nimeni.. Primi iepurele, dar ramase fara la fel ca si regina.
Dupa ce reusi sa pazeasca iepurii, Peter se prezenta la palat, dar regele si regina gasisera alta proba imposibila: un sac ce trebuia umplut cu povesti.. Tanarului ii veni insa o idee. Si, in mijlocul satenilor incepu sa povesteasca cele doua intamplari adevarate cu regina si regele. Acestia nu stiau cum sa il mai opreasca.. si in final ii dadura printesa de sotie. Si astfel tanarul se muta la palat, unde il lua si pe Black cu el:).

0 comments :

Trimiteți un comentariu