joi, 30 iunie 2011

19. Le mystère du vol des articles (Misterul furtului aticolelor)


In prima parte a articolului puteti viziona episodul cu subtitrare. In partea a doua, dupa "aflati mai mult" exista  rezumatul. :)

via  trilulilu



Varianta in franceza, fara subtitrare:
Rezumat:
Sandy si-a rupt jumatatea de portret care ii ramasese, lucru care a intristat-o, dar stia ca Mark isi va tine promisiunea data si ca va veni sa o caute atunci cand va deveni un mare pictor.
Intr-o noapte cand toata lumea dormea, cineva intra in casa (unde se afla si sediul ziarului) familiei Ronwood. A doua zi toate matritele folosite pentru a imprima ziarul erau de negasit, la fel si articolele. Astfel devine practic imposibila aparitia ziarului a doua zi..
Sandy merge la parohie (preotul scrisese un articol care trebuia sa apara pe prima pagina) si impreuna cu Ricky si ceilalti doi copilasi se hotaraste sa plece pe urmele hotului.
Cei doi detectivi chemati la locul furtului discuta cu familia Ronwood. Cel mai tanar vine mai intai cu ipoteza ca printre articolele ce urmau a fi publicate s-ar fi aflat unul cautat de spioni (lol). Cand ii vede copiii din clubul mixt de detectivi juniori (din care facea parte si Sandy) acesta stramba din nas, dar la sugestia lui Sandy ca hotul ar putea fi cineva interesat ca ziarul sa nu apara a doua zi, brusc isi schimba parerea, mai mult spune ca a avut si el acea idee.
Dupa ce detectivul mai tanar si copiii plecara in cautarea hotului, detectivul mai in varsta, ramas in urma, gasi in fata usii o "proba" care il facu sa se gandeasca la modul de operare al unui raufacator pe care il cauta de mult faimosul gangster 005.
Cele doua echipe formate din Ricky si celalalt baietel, respectiv Sandy si Alice, iau subiectele despre care urma sa se vorbeasca la rand.. pana ajung la ultimul - cel al preotului care urma sa scrie despre domnul Eric. Acesta era un ventriloc, care dadea spectacole in fiecare luna -duminica- spre deliciul copiilor de la parohie.
Cand Sandy se uita la maneca ventrilocului observa niste pete de cerneala care ii amintesc de cea folosita de domnul Ronwood - o cerneala speciala. In timp ce Eric se joaca impreuna cu ceilalti copii, Sandy ii ia haina pentru a i-o curata. Ii arata petele domnului Ronwood, alaturi de care se afla si detectivul mai in varsta si dupa ce ziaristul recunoaste cerneala (speciala pentru ca era cea mai ieftina... lol), toti trei isi pun intrebarea ce cauta petele pe manecile artistului. Discutia le este auzita de mai tanarul detectiv care alearga la parohie sa il aresteze pe Eric. Acesta se afla inconjurat de copii la masa, acestia bucurandu-se de painile in forma de porcusor pe care le primisera.
In momentul in care tanarul detectiv se pregatea sa il aresteze pe ventriloc, apar si Sandy, domnul Ronwood si detectivul celalalt. Eric spune ca si el tipareste si foloseste cerneala ieftina. detectivul cel tanar da vina pe Sandy, intorcandu-i astfel pe prietenii acesteia impotriva ei, pentru ca micutii nu puteau accepta ca prietenul lor sa fie capabil de asa ceva.
Sunt cu atat mai tristi cu cat Eric pleaca. In timp ce il urmaresc acesta trece pe un pod langa care se afla Sandy - care vazandu-l se hotaraste sa il urmareasca si ea, nestiind ca cei mici erau si ei in zona. Acestia vazand-o pe Sandy se hotarasc sa ii dea o lectie si o imping intr-o cladire dupa care inchid usa. Din nefericire acea cladire avea o grinda rupta si Sandy se gaseste agatata de o bucata de lemn care risca sa cedeze. Cand cei mici isi dau seama il roaga pe Eric sa ii ajute. Desi aparusera intre timp si detectivii, acesta deschide usa si o salveaza pe Sandy in ultimul moment. Apoi recunoaste ca el era faimosul gangster 005  si este arestat. Inainte de a-i insoti pe detectivi la sediu el isi ia ramas bun de la micuti si ii incredinteaza lui Sandy papusa pana se va intoarce de la inchisoare.
In seara aceea Sandy l-a ajutat pe domnul Ronwood sa tipareasca ziarul pentru prima data. Acesta era de parere ca Sandy ar fi un bun jurnalist, nu numai pentru ca era o fata intelgenta, dar si pentru ca stia foarte bine cum sa interactioneze cu oamenii.

0 comments :

Trimiteți un comentariu