vineri, 17 iunie 2011

10. La disparition de Mark (Disparitia lui Mark)

Avand in vedere faptul ca am gasit serialul cu subtitrare, voi posta mai intai varianta aceasta urmand ca, dupa  "aflati mai mult", sa gasiti varianta fara subtitrare (pentru ca stiu cateva persoane care prefera sa vada serialul asa) si rezumatul.
Actualizare 2017: episod in spaniola si italiana via dailymotion.






Varianta in italiana franceza, fara subtitrare:




Rezumat:
Nici nu s-a terminat bine picnicul organizat de Sandy ca Mark  a primit vestea ingrozitoare ca sia pierdut parintii intr-un accident de masina. Si Sandy a pierdut o foarte buna prietena si confidenta si universul pe care il construise parca s-a prabusit in jurul sau.
Au trecut deja cateva luni si toama a pus stapanire pe colinele Scotiei colorand dealurile si colinele. Sandy vorbeste cu prietenele sale care vor sa stie ce mai face Mark, daca a reusit sa isi revina dupa pierderea suferita. Sandy regreta ca nu ii poate fi alaturi. Charles vine si spune ca de fapt accidentul ar fi fost sinucidere, din cauza datoriilor, dar Sandy refusa sa dea crezare unor astfel de barfe.
Intre timp Mark se reintoarce la castel si domnul si doamna Scott ii vad masina in fata casei lui Sandy. Cand aceasta ajunge acasa ii dau vestea si, impreuna cu Tambour aceasta alearga la castel. Nu stie insa ce o asteapta acolo, fiind intampinata de noua stapana a castelului : Kitty. Aceasta tine sa ii spuna ca s-a logodit oficial cu Mark. Cand Walter confirma Sandy ii ureaza multa fericire lui Mark si dupa ce ii atraga atentia lui Kitty despre barfele despre imprejurarile mortii parintilor lui Mark pleaca in gradina sa secreta, lasand-o pe Kitty cu pregatirile pentru receptia ce urma sa aiba loc in seara aceea - pentru a anunta data casatoriei.
Mark este total dezorientat. Se uita la desenul pe care i l-a facut lui Sandy si isi reaminteste calatoria la Londra si discutia purtata cu tatal lui Kitty care, se oferise sa ii rezolve datoriile si sa salveze onoarea titlului nobil pe care Mark il purta, cu conditia ca acesta sa se insoare cu fiica sa. Walter ii spune ca pentru a putea duce numele si titlul mai departe, ca unic mostenitor, ar trebui sa accepte. El spera ca Sandy sa il poata intelege, dar este intrerupt de Kitty care, gatita pentru bal, intra in incapere cu un costum "mai vesel" pe care il comandase special pentru Mark - ca sa il poarte la serata.
Domnul Kristy o priveste pe Sandy (care se afla in gradina misterioasa) si spera ca aceasta sa reuseasca sa treaca peste aceste triste intamplari, devenind astfel adult...
Maggie ii anunta pe ceilalti doi baietei despre logodna lui Kitty si Mark, despre care aflase dintr-o discutie a mamei sale cu niste vecine si se hotarasc sa o ajute pe Sandy. Aceasta insa pare sa fi trecut peste veste si se comporta ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Mai mult, le spune celor mici ca nu poti obliga pe nimeni sa te iubeasca.
La receptie parintii lui Kitty se comporta ca si cum Mark ar fi fost cel care a insistat sa se insoare cu Kitty si nu invers. Mark este bulversat si nu stie ce sa faca... pana la urma pleaca lasand doua scrisori - pentru Kitty si tatal acesteia. Kitty le gaseste dupa o ora cand, vazand ca Mark nu raspunde intra in camera. Tatal acesteia o linisteste spunandu-i ca il va face pe tarar sa se intoarca la ea cu siguranta.
Mark ii lasa caietul sau cu schite lui Sandy si o scrisoare in care ii spune ca a decis sa plece si ca va munci sa devina un pictor renumit. El ii spune ca nu a putut accepta o casatorie cu o persoana pe care nu o iubeste si ca se vor raintalni atunci cand va deveni un pictor renumit. Gasind caietul,  Sandy  alearga la tatal sau si vrea sa incerce sa il prinda din urma pe Mark, tatal ei insa cade pe jos facandu-i-se rau.

0 comments :

Trimiteți un comentariu