luni, 6 iunie 2011

01. Courage Sandy! (Curaj, Sandy!)


Buna!! Iata si primul episod din Sandybell! M-am gandit ca poza de mai sus este sugestiva, (este un print screen din generic), pentru ca pe vremuri, cand se facea ora 19.00, acest lucru se intampla cu noi, copilasii aflati afara, la joaca. Cum aflam ca incep desenele, cum alergam frumusel acasa, ne uitam la portia animata si apoi, daca mai aveam cateva teme le rezolvam rapid, ne uitam peste ce aveam a doua zi si repetam si la somn. Ce vremuri!! Acum si sa vreau la cata galagie este in jur nu prea pot adormi devreme..hmm.
Fiecare episod este impartit in 3 parti! Rezumatul il gasiti la final si voi adauga functia "aflati mai mult" dupa prima parte a episodului, pentru a nu incarca foarte mult pagina principala cu articole:).

Update!! (13.06.11) 2017:
Voi pastra si episodul in varianta in care l-am publicat prima data - dar am o surpriza pentru voi: episodul cu subtitrare. Pe masura ce le voi gasi urcate pe internet le voi adauga si in celelalte articole:

via Trilulilu


Varianta in franceza italiana, fara subtitrare:

credit video youtube

Rezumat:
Ne aflam in Scotia, Marea Britanie, intr-un orasel frumos, unde locuieste Sandy Belle. In apropierea unuia dintre cele doua castele aflate pe marginea lacului, aceasta impreuna cu trei prieteni, se da in leagan. Sunt intrerupti de Thomas care avea grija de proprietatea pe care se jucau cei 4, dar reusesc sa ii scape, acesta cazand intr-o mica groapa capcana, acoperita cu frunze. 
Nici nu ajung bine acasa ca, insotita de mama sa, Maggie apare in fata usii unde locuia Sandy. Dna Scott, vecina, afla motivul supararii mamei - evident dadea vina pe Sandy ca deobicei, ca ii provoaca pe copii sa faca nazbatii, micuta Maggie julindu-si piciorul cand a sarit ceva mai devreme din leagan.
In tot acest timp, Sandy se afla impreuna cu Tambour (catelul ei) pe o colina. Observand cum un miel s-a indepartat de turma care pastea linistita, ea coboara sa il .."recupereze". Ajunge la timp pentru a-l salva pe micut. O masina care circula cu viteza ii evita in ultimul moment si ii umple de noroi (era o balta prin apropiere).. si asa face Sandy "cunostinta" cu Kitty.
Dupa o bataie cu "noroi" cu trei baieti din orasel, Sandy asista la o scena trista: domnisoara Kitty, aflata la vanatoare, impusca o rata salbatica. Norocul pasarii este ca in picaj ajunge langa Sandy care o ia imediat in brate. Desi Kitty  ii cere pe un ton autoritar sa ii dea "prada", Sandy refuza. Respectul pentru natura si pentru acele peasri care calatorisera atat de mult ca sa ajunga acolo o indemna sa ajute acea biata creatura ranita. Cu ajutorul lui Tambour ea salveaza pasarea si se refugiaza la scoala, unde tatal ei era invatator. Acolo merge si domnisoara Kitty insotita bineinteles, cerand ca vinovata sa fie pedepsita (nici mai mult nici mai putin sa ajunga la inchisoare). Domnul invatator Leslie Kristy, tatal lui Sandy, ii ia apararea acesteia spunand ca oricare dintre elevii sai ar fi aparat pasarea din respect pentru natura si ca este impotriva vanatului pentru placere. El o incurajeaza pe fiica sa sa ingrijeasca pasarea si sa faca intodeauna ce este bine.
Problemele insa nu se termina caci, cei trei baieti care o necajisera pe Sandy iau mingea celor doi pusti care se jucau deobicei cu Sandy si "capul rautatilor" o trimite prin geam in casa familiei Wellington. Cei doi baietei vin sa ii povesteasca lui Sandy  cele intemplate si Sandy  pleaca sa recupereze mingea, nestiind ca astfel cade in capcana pe care cei trei baieti i-o pregatisera.
Ajunsa la castel, Sandy intra pe geamul care fusese spart de de unul dintre cei trei baieti si se afla in incaparea in care ajunsese mingea. Fermecata de frumosul castel, Sandy isi imagineaza cum ar fi sa traiasca acolo. Iesind in hol, observa mai multe tablouri semnate Mark si un portret al mamei acestuia, o femeie extrem de frumoasa - contesa de Wellington, surprinsa intr-un tablou mare, in capul scarilor. Ce nu stia Sandy era ca in acest timp Kitty urmarea printr-un binoclu si zarise geamul deschis la castel. Astfel se hotarase sa mearga acolo degraba, sperand sa il intalneasca pe Mark. Astfel o gaseste acolo pe Sandy care privea tabloul gandindu-se cum ar fi aratat mama ei, despre care tatal nu ii povestise foarte mult, decat ca era o femeie foarte frumoasa si buna. Tot atunci apare si Thomas (alertat de cei trei baieti) - care o recunoaste pe Sandy Belle
Domnul Kristy este nevoit sa isi ceara scuze lui Kitty (cette petite insolente) - care nici nu exagereaza cerandu-i chiar sa plece din acea localitate. Thomas insa stia ce fel de om era invatatorul si incearca sa o imbuneze pe tanara venita de la oras (cu aere de mare doamna... - asta zic eu.. haha). Sandy este foarte trista si crede ca tatal sau nu a crezut-o ca nu voia sa fure tabloul (lucru de care fusese acuzata), dar intelege ca acesta ii vrea doar binele si o iubeste - acesta ii explica faptul ca nu se intra in casa cuiva fara a fi invitat, chiar daca intentiile sale nu erau rele. 
(paranteza: stiu ca rezumatul meu a devenit povestire, sper sa reusesc cat mai multe povestiri..dar asta tine si de timp.. hehe.. sa va uitati ce draguta era Sandy micuta - sunt cateva imagini cand domnul si doamna Scott vin sa vorbeasca cu tatal ei)
Intelegand unde a gresit, Sandy se hotaraste sa mearga sa isi ceara scuze pentru ceea ce facuse proprietarei castelului. Cei doi pusti si prieteni de joaca o anunta ca aceasta a sosit acasa, asa ca, Sandy insotita de Tambour merge la castel. Cand s-a deschis usa ii prag a aparut frumoasa doamna din tablou, iar Sandy fermecata nu a mai putut sa spuna nimic.

>> si genericul de sfarsit incepe!! pe curand!

0 comments :

Trimiteți un comentariu