duminică, 8 mai 2011

Il re che si trasformò in cicogna

Incepem cu o poveste foarte draguta!!



22.
Il re che si trasformò in cicogna

via youtube
Rezumat
A fost odata ca niciodata un rege care avea tot ce isi putea dori. Intr-o zi sosi la Bagdad un om care ii aduse un dar mai neobisnuit: o cutie care continea un praf negru. Acel praf putea transforma un om intr-un animal, daca rostea un cuvant magic: Mutava. Apoi pentru a redeveni om trebuia sa inchini de 3 ori spre rasarit si sa rostesti din nou cuvantul magic. Singurul lucru de care trebuia tinut cont era ca nu trebuia sa rada in timp ce era animal, altfel nu se va mai putea transforma la loc.

Zis si facut, regele si sfatuitorul sau se transformara in lebede si cand auzira conversatia intre doua lebede s-au distrat copios si, bineinteles au ras. Dupa momentul amuzant a urmat cel febril in care cei doi transformati in berze incercau sa isi aminteasca (in van) cuvantul magic. Dupa trei zile in care cei doi au zburat in jurul turnului castelului, au observat cum in piata lumea ovationa noul rege, nimeni altul decat cel care adusese cadoul care le pricinuise atatea probleme.
Cei doi au zburat fara sa stie unde si au poposit intr-un castel parasit. Acolo s-au intalnit cu o bufnita care plangea cu sughituri. Aceasta era insa printesa Indiei, transformata in bufnita de acelasi vrajitor care ii adusese regelui cadoul. Printesa - bufnita acum- le promite sa le arate locul secret unde vrajitorul si acolitii sai se intalneau. Trebuia insa ca unul dintre cei doi sa se insoare cu printesa.
Ajunsi langa sala secreta, afla care era cuvantul secret, dar sunt surprinsi de banditi. Cand ajung afara sunt inconjurati si asupra lor sunt atintite o multime de sageti. O raza de soare insa ii distrage atentia sefului bandei, moment in care cei doi se inchina de trei ori la rasarit si rostesc cuvantul magic. Ei redevin oameni, in timp ce banditii se transforma in berze.
Apoi regele o vede si pe frumoasa printesa indiana, care urma sa ii devina sotie:).

0 comments :

Trimiteți un comentariu