duminică, 15 mai 2011

Carmen

A doua poveste pe ziua de astazi are doua parti!! Si sa stiti ca mai urmeaza astfel de povesti cu mult mai multe parti (hihihi). Carmen - ecranizare a nuvelei scrisa de Prosper Mérimée.



25. Carmen - prima parte




26. Carmen -a doua parte

via youtube

Rezumat
Ne aflam in frumoasa Spanie, in Sevilla. Aici traia candva Carmen, o tanara frumoasa care lucra intr-o fabrica de tabac. Ea era foarte  admirata si...
asteptata de fiecare data cand se termina programul la fabrica de catre admiratorii sai. Tanara ii fermeca pe toti cu frumusetea sa si miscarile de dans. Putea in orice moment sa aiba tot ce isi dorea, dar, intr-o zi zari un tanar soldat care, oricat s-a straduit aceasta nu o privi deloc.
Tanarul Jose se gandea la locurile natale si la Micaela, tanara care ii furase inima si cu care se si logodise. Insa nici acesta nu ii scapa frumoasei Carmen, care, vorbindu-i si privindu-l direct in ochi il facu sa o observe.
Un lucru ciudat se intampla insa in fabrica: una dintre lucratoare, suparata ca iubitul ei o indragea pe Carmen incerca sa se razbune, iar acest lucru duse la o bataie intre cele doua femei, Carmen fiind arestata pentru ca avea asupra sa un cutit. Cel care a arestat-o a fost chiar Jose.
Pe drum spre inchisoare, Carmen il "vraji" pe tanarul caporal rugandu-se sa ii desfaca legaturile de la maini, care ii faceau rau. Pana la urma acesta i le desfacu, iar tanara se facu nevazuta. Acuzat ca a favorizat fuga acesteia, Jose fu condamnat si petrecu o perioada de timp in inchisoare. Gandul la logodnica sa il parasi si tot ce isi dorea era sa o regaseasca pe frumoasa Carmen.
Si tanara se indragostise de acesta si il astepta sa isi ispaseasca pedeapsa, pentru a se putea reintalni. Cand acest lucru se intampla dansara si petrecura toata noaptea (sper ca ati recunoscut si voi fragmentele din opera lui Bizet). Cand suna stingerea la cazarma, Jose vru sa plece, dar Carmen ii ceru sa ramana cu ea, daca nu vrea sa o piarda. Astfel tanaru renunta la hainele de caporal si hotari sa traiasca liber alaturi de cea pe care o iubea.
Nu mare ii fu insa mirarea cand, reintorsi in local, tanara accepta invitatia la dans pe care un necunoscut i-o facu.
In partea a doua a filmuletului animat, il regasim pe Jose - fost caporal, actual dezertor si contrabandist. Acesta se alaturase bandei conduse de Carmen si neputand sa traiasca fara ea, adoptase acel stil de viata periculos. Tanarul era insa fericit atata timp cat putea sta langa iubita sa. Carmen pe de alta parte se cam plictisese si voia sa se intoarca in oras, pentru a participa la corida. In ziua aceea in arena spectacolul fu tinut chiar de marele Escamillo, iar Carmen se indragosti de acesta si in aceeasi seara il parasi pe Jose.
Jose se intoarse in oras unde il provoca pe Escamillo la duel, dar acesta il invinse cu multa usurinta, iar tanarul se refugie in munti stiind ca a pierdut-o pentru totdeauna pe Carmen. Tanara simti nevoia sa isi citeasca in carti si ii nimeri cartea mortii. pentru prima data pe fata ei se citi teama.
In acest timp, Jose, beat de durere si bautura adormi si o visa dupa mult timp pe Micaela, logodnica sa, care ii zicea sa se intoarca acasa. Dar tanarul ii spune in vis ca nu se poate intoarce, pentru ca  ii intrase in suflet Carmen. Durerea se transforma in ura si in timp ce in oras avea loc un spectacol important la care lua parte si Escamillo, Jose o injunghie pe Carmen, neputand suporta ideea ca aceasta nu il mai iubea.

0 comments :

Trimiteți un comentariu