duminică, 10 aprilie 2011

Un compleanno a sorpresa

Ce frumoase erau "zilele de nastere" din copilarie:P!! Cu tortul "casei" si lumanarele.. si frezii sau garoafe:)... Azi vom urmari povestea unei aniversari surpriza!



15. Un compleanno a sorpresa

via youtube


Rezumat
Mezina unei familii formata din 5 membrii: tata, mama si trei copii, se numea Mathilde si avea 8 ani. Cum tatal sau avea treaba in ziua respectiva si a doua zi era ziua mamei, el ii incredinteaza fetei un secret si micuta urmeaza sa mearga la florar sa ii spuna acestuia sa aduca a doua zi pana la ora 8 dimineata buchetul comandat de tata.

Desi pare simplu ce are de facut, micuta nu este obisnuita sa minta si toata povestea ii da ceva batai de cap: mai intai se intalneste cu fratele ei si cumpara niste seminte pentru pasari ca sa scape de el; la masa doar prezenta de spirit a sorei o salveaza si pentru ca sora s aii daduse ideea ca a cumparat seminte pentru un coleg, Mathilde cauta printre colegii de scoala pe cineva care avea nevoie de seminte - astfel, se gandeste ea, nu si-a mintit mama. Cand in sfarsit aproape ajunge la florarie o zareste pe sora ei si intra intr-un magazin pentru a nu fi vazuta, dar o vede vanzatoarea si e de-ajuns, caci aceasta vine mai tarziu acasa la mama micutei si ii spune cum Mathilde se comporta ciudat si ca probabil e bolnava si va trebui sa cheme doctorul. Dar micuta reuseste intre timp sa isi tina promisiunea facuta tatalui si suporta stoic si doctoria amara data de doctor si tot.
A doua zi mama primeste florile si cadouri de la ceilalti copii. Amandoi parintii sunt fericiti ca au un copil asa de bun si copilul la randul lui e fericit pentru ca cei mari au incredere in ea:P.

0 comments :

Trimiteți un comentariu