duminică, 24 aprilie 2011

Povestea iepurasului de Paste

Buna sa va fie inima!!!
Paste Fericit! Hristos a Inviat!!




Pornind de la provocarea lansata de Scrapper in Romania am incercat sa "crosetez" legenda Iepurasului de Pasti. A fost si o ocazie de a "vopsi" fara vopsea ouale:) - ceea ce mie mi s-a parut un lucru interesant si practic desi, recunosc, tare imi este dor de ouale traditionale in culori frumoase si lucioase (care nu se iau pe maini si nu intra prin coaja.. haha) si frunzulitele pe care le puneam.. eh, poate la anul strang niste funze de ceapa rosie si fac si niste oua cu "frunze":D.



Pana una alta, acesta va fi un articol care va avea un "frate" in limba engleza - aviz amatorilor-si pentru ca am facut 31 de poze (erau mai multe dar dupa o selectie la sange atatea au ramas) le voi imparti intre articole. De asemenea in articolul in limba engleza veti gasi si cateva "detalii tehnice".Dar sa incepem:



Mai intai am facut cosuletul. In poza de mai sus este "plin" ce e drept cu "hainutele" de oua pe care Iepurasul le-a pregatit migalos. Cosuletul este unul special amintind de legenda - culorile ma duc cu gandul la cuibul pasarii cu glas fermecat, care pentru a putea fi salvata a fost transformata in iepuras. Manerul cosuletului seamana cu o crengura infrunzita cu floricele:). Am lucrat cu acril si croseta nr.7; bumbac si croseta nr. 2.5.



Apoi am facut hainutele pentru oua, in ordinea in care le-am lucrat: puiul galben, iepurasul roz, oita gri cu violet. Am lucrat cu croseta de 4mm si cu fir de bumbac mediu. Detaliile cu croseta de 2.5mm. Dupa care au urmat cele trei hainute pentru oua rosii - fiecare alt model.


Dar ce ar fi o legenda fara personajul principal, nu? Asa a aparut iepurasul de mai sus, pe care eu il ador. Nu credeam ca va iesi asa de frumos. Este lucrat cu croseta de 2.5mm si fir de bumbac mediu (Talmaciu Sibiu) si am pus in el vata, m-am gandit ca daca e sa stea pe masa sa fie cat mai curat:)). Am folosit pentru prima data o tehnica nascocita pe moment prin care i-am facut pe piept si la urechi pete mai deschise la culoare. Mi-am cam prins eu degetele, nu urechile, dar a meritat. E lucrat dintr-o bucata in proportie de 80%. Eu am inceput cu un picior, apoi al doilea si apoi le-am prins la un loc si am lucrat tot corpul. Mainile, urechile, codita si boticul le-am adaugat ulterior. Am cusut ochii si boticul si i-am facut si un sortulet in aceeasi culoare ca si botinele.


Imi propusesem eu sa fac vreo 10 hainute, dar timpul nu mi-a permis asa ca m-am multumit cu 8. Si ultimele doua piese au fost o hainuta tricolora si una pastelata care seamana cu o inghetata;)). Le puteti vedea pe amandoua mai sus. Va mai spun doar ca hainutele sunt lucrate de jur imprejur, cu picioruse simple (sc-single crochet in engleza) in mare parte. Nici un model nu se repeta, sunt variate, am folosit si alte picioruse pe acolo, cum mi-a venit mie la indemana. Baza sa zicem ca ar fi insa asta: se incepe cu un cerc magic, apoi se pune un numar de picioruse (eu am folosit 6 peste tot pentru ca s-a potrivit numarul lor cu firul si croseta) si apoi se inmulteste la fiecare rand cu numarul de picioruse care a fost pus la inceput - ceva de genul (modelul hainutei tricolore simplificat): cerc magic-6-12-18-24-30-36-36-36-30-30-30-30 (si se poate lucra pana cand va place cum arata, eu am lucrat cu un ou model de plastic de marime universala). Va las mai jos poze cu fiecare dintre oua - apasati pe poza ca sa o vedeti mai mare:

9 comments :

ileana-carmen spunea... [Raspunde]

Ce idee ai avut! Hainutele si cosuletul pentru oua sunt foarte dragalase! Iar iepurasul este adorabil! Si cata munca! Va doresc intregii echipe sarbatori fericite alaturi de cei dragi si multa putere de munca pentru blog ca sa ne aduceti si noua bucurii in continuare!

Victoria G spunea... [Raspunde]

Adevărat A Înviat !
:) Frumos articol și ce ai lucrat! Îmi place !

copilarim spunea... [Raspunde]

@ Ileana-Carmen - ma bucur ca iti place ideea si cum a iesit:D! Eu as mai fi vrut cateva "hainute" rosii .. dar nu mi-a ajuns timpul. Iti multumim pentru urari si iti dorim si noi sa ai Paste Fericit cu sanatate si liniste sufleteasca alaturi de cei dragi:)!!

@Victoria - ma bucur ca iti place:P !!

Micaela Gh spunea... [Raspunde]

A iesit o minunatie ,defapt multe minunatii.Felicitari si bafta.

copilarim spunea... [Raspunde]

Multumesc mult, sa fie! Si tie la fel!!:D

Rux

ina spunea... [Raspunde]

E cel mai frumos cos cu oua pe care l-am vazut de Pastele asta!!! Felicitari!

copilarim spunea... [Raspunde]

Multumesc mult, ma bucur foarte mult ca iti place!!

Laura spunea... [Raspunde]

Foarte frumos! Sunt superbe toate inclusiv iepurasul :). Mult noroc la provocare si te mai asteptam pe Scrapper.

copilarim spunea... [Raspunde]

Merci mult!! Cu drag am sa revin! (abia astept sa aflu care este noua provocare:P)

Trimiteți un comentariu