duminică, 3 aprilie 2011

L'uomo che imbrogliò la morte

Okkkk! Si ajungem la povestea cu numarul 12... Acum nu stiu cum sunteti voi si ce parere aveti despre povesti. Imi amintesc ca atunci cand eram mica ascultam tot felul de povesti, totusi vreau sa va atrag atentia inainte ca aceasta poveste cat si urmatoarea au in comun pe doamna cu coasa, respectiv domnul in negru. Asa ca daca nu aveti dispozitie pur si simplu nu va uitati. :)




12. L'uomo che imbrogliò la morte

via youtube

Rezumat
Era odata un om care statea si lenevea si visa la viata luxuoasa pe care o duceau cei instariti. Deobicei spunea ca el si aceia erau la fel (adica leneveau.. nu faceau nimic) singurul lucru care ii deosebea fiind faptul ca omul nostru nu avea bani. Intr-o zi se plangea de viata lui si isi dori sa .. nu mai traiasca. Tot repetand el aceasta dorinta aparu langa el o doamna cu coasa.. Care ii propuse un targ dupa ce ii asculta pasul: el avea sa devina tamaduitor, iar ea urma sa il anunte cand cineva urma sa traiasca sau.. nu. Astfel daca ea se afla la capul patului bolnavul avea sa se faca bine si tot ce avea de facut omul era sa ii dea un fel de medicament si sa bata de trei ori din palme ca doamna cu coasa sa dispara. Daca in schimb aceasta se afla la picioarele patului, bolnavul nu avea nici o sansa de vindecare.

Si asa trecu o buna perioada de timp in care omul castiga bani si ii cheltui fara mare greutate. Pactul mergea foarte bine.. doar ca el era egoist si rau.. nu ii ingrijea si pe cei fara bani si tot ce il interesa era sa ii mearga lui bine. Intr-o zi insa ajunse la palat sa o trateze pe fiica regelui. Doamna cu coasa era insa la picioarele patului si desi omul se ruga de ea sa o crute pe tanara printesa, aceasta fu de neinduplecat. Atunci, gandindu-se ca astfel va deveni stapan peste regat caci regele ii promisese ca i-o va da pe printesa de sotie daca o vindeca, omul se gandi la o inselatorie si ii spuse regelui ce urma sa faca. Pana sa isi dea seama doamna cu coasa de ce se intampla, 4 osteni intoarsera invers patul si omul batu de 3 ori din palme. In sfarsit pacalise moartea.. dar la usa aparu doamna cu coasa si il chema la ea. Si mersera ce mersera pana au ajuns intr-o camera plina cu luamanari, mai mari sau mai mici... una dintre ele era aproape stinsa. Aceasta ii spuse omului ca aceea este lumanarea lui, iar cea inalta de langa fusese a lui inainte de a face schimb cu printesa... Si, degeaba incerca omul sa aprinda o alta lumanare, caci nu reusi. Hmmmm.....
Sfarsit!

0 comments :

Trimiteți un comentariu