duminică, 27 martie 2011

Il principe dal becco di tordo - Printul cioc de sturz

M-am gandit astazi sa avem portie dubla de povesti! Este o zi atat de frumoasa incat era si pacat sa avem doar o poveste si pe deasupra si una trista - cea cu ursuletul bunicii- asa ca, uitandu-ma la ce urmeaza am zis sa ne alint.




11. Il principe dal becco di tordo

via youtube

Rezumat
A fost odata ca niciodata o printesa nespus de frumoasa si trufasa. Cand au sosit petitorii fermecati de frumusetea ei regele, tatal printesei, fu insa foarte mahnit de comportamentul acesteia si ii spuse ca o va marita cu primul cersetor care va veni la palat. Tanara printesa isi rasese de toti pretendentii: unul era prea gras, altul prea inalt, altul avea fata de muribund.. Nici macar printul regatului vecin, un om foarte bun la suflet nu scapa, printesa spunand despre el ca are cioc de sturz.
A doua zi trecu pe la palat un cantaret care isi castiga painea umbland de colo colo si cantand. Asa cum ii promisese printesei, regele se tinu de cuvand si aceasta fu nevoita sa plece cu cersetorul. Ajunsa intr-un regat foarte frumos, cantaretul ii spuse ca acela este regatul lui cioc de sturz, iar printesa regreta ca nu s-a maritat cu printul. Ajunsi in localitatea care se afla langa palat intrara in cea mai saracacioasa casa. De atunci tanara incepusa sa faca toate treburile casei singura si cu timpul trufia sa fu inlocuita de iubire. Pentru a isi ajuta sotul ea invata sa impleteasca si cosuri si intr-o zi, cand acesta se simtea foarte rau pleca chiar ea la palat sa cante printului (cel pe care cu ceva timp in urma il numise cioc de sturz). Cand acesta ii admira frumusetea sufletului tanara scapa vasul in care strangea de la cei care o ascultasera mancare intelegand cat de mult gresise inainte, judecant oamenii dupa aparente. Cand alerga insa spre casa ii iesi in cale cantaretul.. care se dovedi a fi nimeni altul decat printul. Si asa, frumoasa printesa deveni regina, iubita pentru ca era neasemuit de frumoasa la chip..si suflet.


Daca vreti sa cititi povestea care a inspirat acest desen o puteti face aici: Împăratul Cioc-de-Sturz (se poate descarca povestea si in format .pdf de pe site-ul respectiv).

1 comments :

Anonim spunea... [Raspunde]

a fost jalnic

Trimiteți un comentariu