miercuri, 9 martie 2011

Angie Girl -09-




09. Il mistero del rosso a Londra



Rezumat:
Intr-o miercuri (ca sa vezi coincidenta:P) dimineata Tamisa s-a colorat in rosu... Toata lumea s-a adunat sa vada, dar cei de la Scotland Yard i-au asigurat ca nu este nimic grav, dupa ce au descoperit cutiile cu vopsea rosie. Angie a vizitat apoi cu Michael inchisoarea - acesta fiind escorta celor care transportau in fiecare miercuri detinutii de la sediul politiei la inchisoare. Exista un program fix pentru acest lucru si, chiar daca nu erau detinuti, drumul tot era facut in fiecare miercuri.

Dupa intamplarea cu vopseaua, fix peste o saptamana, Angie se plimba insotita de profesoara ei Miss Poppins prin parc cand, o trasura a trecut prin fata lor, fara vizitiu, lasand pete rosii in urma sa. Ajunsi la fata locului, Inspectorul Jackson si Michael au observat ca era vorba, din nou, de vopsea rosie. Darele ii ducea la o cladire care avea toti pomii din fata vopsiti cu rosu.
Inspectorul crede ca a gasit faptasul cand un vanzator de vopsea se plange ca ii lipseste rosu din stoc si ca nu ar fi observat decat atunci acest lucru. Totusi, desi el se lauda ca nu se inseala niciodata (lol), lucrurile nu sunt atat de simple.
Angie studiaza pe harta locurile unde a fost folosita vopsea rosie, cautand o explicatie pentru ceea ce s-a intamplat. Uitandu-se la locuri gaseste un loc comun si impreuna cu Frankie si catelusul se aseaza la panda. In curand ii urmeaza si Michael. Dimineata asteptarea lor ia sfarsit cand, la mica distanta zaresc un individ care canta si vopsea cu rosu un perete. Nu reusesc insa sa il prinda, desi individul se mai opreste pe parcurs si ajuta o mama al carui copil era foarte bolnav sa ajunga la doctor. Angie vorbeste cu mama copilasului si apoi cu Michael - misterul fiind rezolvat. Singurul care inca nu stie despre ce este vorba este evident inspectorul (care, sa nu uitam, nu se inseala nicioada). Cum era miercuri, detinutii trebuiau dusi de la politie la inchisoare si in ziua respectiva pe post de detinut era vanzatorul de vopsea. Insa, ajunsi in incinta inchisorii, Angie il desconspira pe detinutul cu nas rosu ascuns sub vehicol... Acesta iesea in fiecare marti, facea o gluma si se intorcea inapoi miercuri, nu de alta dar... ii placea in eclula lui, singura problema pentru el era ca se plictisea.

Stiu ca spre final se vede mai rau desenul dar sper sa nu va deranjeze prea tare acest detaliu. Mie mi s-a parut un episod chiar amuzant!! Pe data viitoare:)



0 comments :

Trimiteți un comentariu