miercuri, 16 februarie 2011

Angie Girl -06-




06. La maledetta maschera d'oro



Rezumat:
Angie rezolva in episodul acesta un caz care avea la origine dorinta de razbunare. Aflata pe malul Tamisei schimba cateva vorbe cu un domn care urma sa plece in tara in care se afla mormantul sotiei sale. Mai tarziu fetita este invitata alaturi de bunica sa la o petrecere privata organizata chiar de acel domn. Acesta voia sa arate invitatilor pentru ultima data inainte de a o dona muzeului, o masca de aur speciala. Aceasta apartinuse fostului proprietar al conacului in care locuia acum domnul respectiv. Doar ca masca a disparut intre timp.


Inspectorul si Michael si ei prezenti la eveniment, cauta indicii in ceea ce priveste furtul. La randul ei Angie cauta ceva ce ar putea-o conduce catre hot. Intoarsa in camera care gazduise masca ea zareste o amuleta care avea pe ea initiala B. Intai se gandeste ca ar putea fi majordomul, dar acesta nu recunoaste obiectul respectiv, asa ca micuta detectiv se intoarce in camera si, vazand asemanarea dintre amuleta si o statueta asezata pe camin vrea sa se urce sa vada mai bine statueta. Se dezechilibreaza insa si in cadere loveste zidul de langa camin, zid care ascundea un pasaj secret. Astfel Angie descopera trecerea secreta dar este capturata cand sa ajunga jos in timp ce cobora prin pasaj.
In acest timp inspectorul si Michael il interogheaza pe majordom, iar bunica lui Angie isi face griji pentru ea. Aflata prizoniera intr-o camera parasita prin care se ajungea in pasajele secrete, Angie este "vizitata" de faptas, acesta strangandu-i legaturile pentru a putea castiga mai mult timp ca sa isi poata duce planul la bun sfarsit. El ii arata lui Angie o poza cu el si parintii ai, spunandu-i ca il considera vinovat pe actualul proprietar al mosiei de ruinarea si moartea parintilor sai. In timp ce ii strangea legatura fetita scapa amuleta pe care faptasul o recupereaza si pleaca.
Angie
reuseste sa se elibereze si in timp ce iesea pe poarta conacului se intalneste cu Frankie care venise sa o caute insotit de calut si catel. Dupa ce ii sopteste baiatului un plan de bataie, fetita se grabeste sa rezolve cazul.. dar in drumul sau il zareste pe vizitiul domnului a carui masca fusese furata si in timp ce acesta ii amuza pe niste copilasi aratandu-le cat este de puternic si indoind o teava, observa la gatul acestuia amuleta cu initiala B pe care hotul o recuperase de la ea.
In cele din urma in toiul noptii tanarul vizitiu trece prin pasejele secrete si ajunge in camera domnului cu gandul sa il ucida, dar acolo il asteptau inspectorul, Michael si Angie, carora li se alatura apoi Frankie si domnul care avea pe chip masca de aur. Se face si luminica in acest caz: de fapt domnul nu era vinovat asa cum crezuse baiatul, de ruinarea si moartea parintilor sai, din contra, domnul il cauta de mult timp pe tanar pentru a ii inapoia ce i se cuvine.
Cu speranta ca toate lucurile se vor aranja pe viitor si tanarul isi va reface viata, domnul isi ia ramas bun de la Angie, iar pe noi ne asteapta un nou episod miercurea viitoare:P


0 comments :

Trimiteți un comentariu